Secții exterioare de psihiatrie și infecțioase, la Spitalul Medgidia

1073
Conducerea Spitalului Municipal Medgidia are planuri ambițioase pentru anul în curs. Dr. Stere Bușu, managerul unității sanitare, ne-a declarat că intenționează să pună bazele a încă două secții medicale și a trei compartimente.
"Intenționăm că realizăm un Compartiment de cardiologie, unul de urologie și unul de gastroen-terologie. Afecțiunile cardiace și cele urologice sunt frecvente și este nevoie de așa ceva, pentru locuitorii din Medgidia. De asemenea, dorim să înființăm o linie de gardă pe Secția de Neurologie. Avem o secție cu 50 de paturi și trei medici și consider că vom mai găsi doi medici, astfel încât să se facă de gardă", a afirmat dr. Bușu.
Totodată, Primăria Medgidia a promis să acorde sprijinul pentru realizarea unor secții exterioare spitalului. "Spitalul Medgidia, ca și cel de la Mangalia, de altfel, a fost realizat pentru a avea cinci sau șase specialități. De aceea, în prezent este mai greu să se facă mai multe. Primăria Constanța ne va asigura, însă, două clădiri, pentru a realiza o secție de psihiatrie și una de infecțioase. Este vorba de niște clădiri din orașul Medgidia", a adăugat dr. Stere Bușu.
Proiectul cu planurile reprezentanților unității spitalicești a fost trimis Ministerului Sănătății, care urmează să decidă dacă va aloca fonduri pentru realizarea lui. De altfel, de acest proiect depinde și clasificarea Spitalului Medgidia în categoria III de competențe.
Cât privește atragerea cadrelor medicale pentru a lucra la Medgidia, indiferent de specialitate, dr. Bușu nu crede că va întâmpina piedici. "Sunt deja câțiva medici care și-au manifestat interesul să lucreze aici. Și vom mai aduce. Nu cred că se vor bate toți să lucreze la spital în Constanța sau în București. Vor putea să facă naveta; de altfel, din cei 50 de medici angajați, 43 fac naveta de la Constanța", a adăugat medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6594 secunde