Stomatolog reclamat că a lăsat o pacientă fără dinți

1135
Stomatolog reclamat că a lăsat o pacientă fără dinți - a0249f448b609b2b7009a9cbde13a4f4.jpg
Un medic stomatolog din municipiul Constanța a fost reclamat, la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, de o pacientă care îl acuză că i-ar fi extras șase dinți, în urma unui diagnostic greșit. "Pacienta reclamă că problemele au început să apară după ce i-au fost extrași dinții și a fost efectuată o lucrare dentară necorespunzătoare", a afirmat Dionisie Culețu, directorul Protecției Consumatorilor.
Astfel, femeia spune că s-a prezentat la medic pentru că o dureau dinții. Diagnosticul pus de medic: parodontoză și necesitatea înlocuirii a șase dinți cu unii din porțelan. "Când i-a fost montată lucrarea, pacienta a constatat că avea o altă culoare decât restul dinților și nici nu se fixa cum trebuie", a continuat reprezentantul instituției. În conse-cință, pacienta s-a adresat unui alt stoma-tolog, de la care a aflat că extracția nu ar fi fost necesară, pentru că nu ar fi avut nicio afecțiune oro-dentară.
În plus, pacienta acuză că a plătit peste 2.000 de lei pentru lucrarea dentară și nu a primit nicio chitanță.
Inspectorii Protecției Consumatorilor urmează să efectueze o anchetă la sediul cabinetului medicului dentist. Totodată, urmează să fie transmise sesizări și altor instituții abilitate, respectiv Garda Financiară (având în vedere că femeia nu a primit chitanță), Direcția de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor Dentiști, pentru a cerceta sesizarea din punct de vedere medical.
v v v
Dr. Doru Petrovici, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Constanța, a declarat pentru "Cuget Liber": "Încă nu am fost sesizați. Dacă vom primi o astfel de reclamație, vom convoca, în termen de 30 de zile, Comisia de Disciplină și vom judeca situația din punct de vedere medical. Pacienta, dacă dorește despăgubiri, va trebui să se adreseze instanței de judecată sau să se înțeleagă, pe cale amiabilă, cu medicul respectiv".
v v v
Parodontoza este degenerarea parodontiului, țesutul în care sunt fixați dinții, și constă în retracția gingiilor, descoperirea pronunțată a dinților și căderea lor. Primul stadiu al bolii este gingivita (sângerarea gingiilor). Boala poate să afecteze întreaga dantură sau numai o parte, în general fiind vorba de cea din față.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6821 secunde