Semne care arată lipsa de calciu

914
Calciul este necesar pentru întă-rirea oaselor, cartilajelor, dinților dar și țesutului conjunctiv. De aseme-nea, este esențial pentru coagula-rea sângelui și ajută enzimele să funcționeze. Toată lumea s-a întrebat, la un moment dat, dacă simptomele pe care le resimt nu sunt cumva urmare a lipsei de calciu. Semnele care arată această carență sunt banale și pot fi recunoscute cu ușurință: crampe și spasme musculare, bătăi cardiace puternice, insomnie, irascibilitate și stări de nervozitate, degradarea și căderea dinților, apariția hemo-roizilor, dureri la jumătatea spatelui, apariția venelor varicoase.

Dacă resimțiți aceste simptome este recomandat să consumați produse bogate în calciu, precum semințe de susan, legume cu frunze de culoare verde închis, morcovi, portocale, migdale, broccoli, semințe de floarea soarelui, alune, tofu, orez brun.

În schimb, trebuie evitate alimentele care "extrag" calciul din țesuturi: cafeaua, ceaiurile din comerț, băuturile carbogazoase, marijuana, sarea în exces, țigările, zahărul rafinat, alcoolul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum recunoașteți un infarct
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Semnele geloziei la copii
Pagina a fost generata in 0.4306 secunde