Sfaturile privind evitarea soarelui au dus la creșterea deficienței de vitamina D

228
Sfaturile privind evitarea soarelui au dus la creșterea deficienței de vitamina D - 09c35ba0bdec09855cf3ed7761ac33c0.jpg
Avertizările emise de
instituțiile de sănătate publică privind riscul îmbolnăvirii de cancer din cauza expunerii la soare au dus la o creștere a deficienței de vitamina D, în special în rândul celor care au încetat să mai facă plajă.
Vitamina D, produsă în urma expunerii la lumina solară, ajută corpul în protecția împotriva cancerului și, de asemenea, este importantă pentru prevenirea unor boli ale oaselor, precum osteoporoza sau împotriva bolilor autoimune precum astmul, diabetul, Parkinson sau scleroza multiplă. "Au fost depuse atât de multe eforturi pentru a le spune oamenilor despre efectele dăunătoare ale ultravioletelor solare, încât foarte multe persoane își iau măsuri extreme pentru a se asigura că nu sunt expuse la soare, folosind loțiuni cu factor de protecție mare tot timpul anului. Nu vrem să spunem că a sta la plajă este sănătos, deoarece reprezintă clar un risc, dar oamenii au nevoie de puțin soare pentru a rămâne sănătoși", a afirmat conducătorul echipei care a realizat studiul, dr. Veronique Bataille.
Concluzia privind creșterea deficienței de vitamina D a fost formulată după ce dr. Bataille și colegii săi au măsurat nivelul de vitamina D din sângele a peste 1.400 de femei din Marea Britanie și l-au comparat cu numărul de vacanțe, numărul de ore petre-cute la plajă și frecvența arsurilor cauzate de expunerea la soare. Potrivit studiului, persoanele cu pielea cea mai sensibilă, care au, de obicei, părul roșcat sau blond, au cele mai mici niveluri de vitamina D. "Sfaturile cu privire la expunerea la soare trebuie revizuite", au adăugat cer-cetătorii. Intervalul oral 11,00 - 15,00, când soarele este foarte puternic, este indicat pentru producerea de vitamina D.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1554 secunde