Și la stat, și la privat. Medicii constănțeni s-au liniștit, decizia CJAS - anulată!

360
1
Și la stat, și la privat. Medicii constănțeni s-au liniștit, decizia CJAS - anulată! - medicistatprivat-1471625398.jpg

Articole de la același autor

Medicii din Constanța au fost extrem de revoltați când au aflat că nu mai pot lucra în sistemul de stat și în cel privat, în relație contractuală cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), aceștia fiind obligați prin lege să aibă doar un singur contract cu CJAS, de desfășurare a activității. Cadrele medicale pot sta acum liniștite, deoarece decizia cum că județul Constanța nu este deficitar la capitolul medici specialiști a fost anulată. 


Vineri, 19 august, la sediul CJAS Constanța, a avut loc întrunirea comisiei, formată dintr-un membru al Consiliului Județean, un membru al Colegiului Medicilor, un membru al Direcției Sanitare și un membru al CJAS, în urma căreia s-a hotărât că județul Constanța este din nou deficitar când vine vorba de medici specialiști. Ca urmare a acestei constatări, decizia a fost anulată, iar lucrurile vor decurge la fel ca înainte: medicii pot avea două contracte cu CJAS, la stat și la privat. 


"Încă nu s-au semnat actele oficiale, luni se vor semna, dar comisia a hotărât că județul Constanța este deficitar la capitolul specialiști și că medicii pot lucra în relație cu Casa de Asigurări, la fel ca înainte", au declarat reprezentanții CJAS. 


Inițial, autoritățile au hotărât reîntrunirea comisiei, pentru a discuta despre minusurile pe care decizia respectivă le aduce sistemului sanitar de stat. Prin urmare, membrii comisiei, împreună cu managerul Spitalului Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei", dr. Cătălin Grasa, dar și împreună cu rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Sorin Rugină, au dezbătut situația medicilor care sunt și cadre didactice la Facultatea de Medicină, urmând să se facă o excepție în cazul acestora. În urma ședinței, deși actele oficiale încă nu s-au semnat, cei patru membri ai comisiei au hotărât să anuleze decizia definitiv, pentru a nu face discriminări. Probabil vom afla, în curând, și regulile după care se hotărăște dacă județul nostru este deficitar sau nu la capitolul medici, pentru că într-o lună este deficitar, iar în următoarea nu mai este. Cum așa?


Comentează știrea

ah
31 martie 2017
Mafia

pai nah, cum sa iti aduci clientii la particular? pai simplu, lucrezi la stat ca apoi sa ii redirectionezi unde doresti tu, ce de bani pierde statul romani cu jigodiile astea de medici care lucreaza la 10 mani, doi bani nu dau pe sistemul de stat, privatul lor sa fie bine, escrocii de ei

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4964 secunde