Sindromul antifosfolipidic este o anomalie a sistemului imunitar

161
Sindromul antifosfolipidic este o anomalie a sistemului imunitar - sindromul2-1629897748.jpg

Articole de la același autor

Sindromul antifosfolipidic este o anomalie a sistemului imunitar, care produce în mod greșit anticorpi împotriva unor proteine normale din sânge. Specialiștii spun că acesta poate cauza formarea unor cheaguri de sânge în artere și vene, care, mai departe, pot duce la afecțiuni grave. De exemplu, la femeile însărcinate, sindromul antifosfolipidic provoacă o serie de complicații, precum avortul spontan sau nașterea unui copil mort. Trebuie precizat, însă, că anticorpii antifosfolipidici se pot regăsi în sângele persoanelor care nu manifestă boala. De fapt, susțin medicii, anticorpii fosfolipidici sunt prezenți la aproximativ 2% din populația sănătoasă.

Anticorpii antifosfolipidici inofensivi pot fi detectați în sânge pentru o scurtă perioadă de timp, ocazional, în asociere cu o largă varietate de condiții, inclusiv infecții bacteriene, virale (hepatite, HIV) și parazitare (malaria). Cauzele principale ale sindromului antifosfolipidic pot fi: primare - dacă nu suferiți de tulburări autoimune cum ar fi lupus eritematos sistemic, sau secundare - dacă sunteți diagnosticați cu lupus sau alte tulburări autoimune.

În ceea ce privește sindromului antifosfolipidic secundar, cauza este considerată a fi lupusul sau alte tulburări autoimune. Cauza sindromului antifosfolipidic primar este necunoscută. Cu toate acestea, există factori asociați cu dezvoltarea de anticorpi antifosfolipidici care includ diferite infecții, la persoanele cu sifilis, HIV, hepatita C și malarie. Principalele simptome ale sindromului antifosfolipidic includ: formarea de cheaguri de sânge la nivelul picioarelor, care pot ajunge până la plămâni, avorturi spontane repetate sau naștere prematură, accident vascular cerebral etc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4346 secunde