Șoareci cu ficat uman pentru o mai bună testare a noilor medicamente

406
Șoareci cu ficat uman pentru o mai bună testare a noilor medicamente - 1304945121bannertestele-1310464780.jpg
O echipă de cercetători de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat un ficat artificial ce poate fi transplantat șoarecilor și le permite rozătoarelor să metabolizeze diferite medicamente la fel ca oamenii - asigurând o testare mai rapidă și mai eficientă a noilor medicamente ce vor apărea pe piața, conform Agerpres.

Pentru a sintetiza acest ficat, cercetătorii au cultivat celule hepatocite umane într-un mediu controlat sub influența altor factori, așa cum ar fi celulele epiteliale de șoareci. Apoi echipa de oameni de știință a implantat organul rezultat în cavitatea abdominală a șoarecilor, reușind să reproducă multe dintre funcțiile hepatice umane.

Multe alte încercări de a obține "șoareci umanizați" au avut rezultate neconcludente, însă de această dată, echipa MIT susține că șoarecii care au primit grefe cu acest tip de țesut hepatic sunt sănătoși iar noul organ emulează foarte bine ficatul uman.

Aceste rezultate au aplicabilitate în industria farmaceutică, cobaii putând fi folosiți pentru a testa noi medicamente dar și pentru a monitoriza interacțiunile dintre mai multe tipuri de medicamente folosite concomitent, fără a fi nevoie să apeleze la subiecți umani. De asemenea, prin folosirea acestor șoareci, cercetătorii vor putea să testeze cu mult mai multă acuratețe reacțiile metabolice și nivelurile de toxicitate generate de anumite substanțe, fără a le testa pe oameni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8425 secunde