Doliu în Rusia, în urma tragediei de pe Volga

284
Doliu în Rusia, în urma tragediei de pe Volga - doliurusia20338500-1310464609.jpg

Articole recomandate

Pentru moment este imposibil de stabilit dacă scafandrii pot recupera cadavrele sau dacă vor trebui să aștepte ca vaporul să fie ridicat, a declarat Lebedeva.
Azi este zi de doliu în Rusia pentru cele 110 persoane care au murit în urma naufragiului de pe Volga, relatează Realitatea.net.

Circa 50 de copii figurează printre persoanele decedate. 80 de persoane au fost salvate și 71 de cadavre au fost recuperate până acum.

Pentru moment este imposibil de stabilit dacă scafandrii pot recupera cadavrele sau dacă vor trebui să aștepte ca vaporul să fie ridicat, a declarat Lebedeva.

Ministrul rus pentru Situații de Urgență, Serghei Șoigu, a anunțat că operațiunea de redresare a navei ar urma să înceapă sâmbătă.

Potrivit ultimului bilanț comunicat de minister, 71 de cadavre au fost recuperate până în prezent.

Autoritățile ruse au recunoscut încă de luni că nu au "practic nicio șansă" să găsească supraviețuitori în epavă. Presa rusă vorbea marți de peste 120 de morți.

Nava scufundată duminică în Volga avea mult mai mulți pasageri la bord decât capacitatea sa, plecase din port cu un motor defect și nu avea licență pentru croazieră, deși trecuse inspecția tehnică.

Vasul "Bulgaria" avea mai multe probleme tehnice și era supraîncărcată în momentul dramei, a declarat luni pentru RIA Novosti purtătoarea de cuvânt a Parchetului general al Rusiei, Marina Gridneva. "Nava a navigat timp de 56 de ani. Ultima sa recondiționare a fost făcută în urmă cu 30 de ani, în 1980. Nava nu avea licență pentru transport de pasageri. Propulsorul său din stânga avea o problemă. Vasul era supraîncărcat", a enumerat reprezentanta Parchetului rus câteva dintre cauzele ce au concurat la producerea accidentului.

Totuși, Ministerul rus al Transporturilor a declarat că ambarcațiunea a trecut de inspecția tehnică regulată la 15 iunie și avea certificat de navigare.

Vasul de croazieră s-a scufundat duminică, în numai câteva minute, după ce s-a înclinat inițial pe partea dreaptă. Tragedia s-a petrecut la 80 de kilometri de Kazan, capitala Tatarstanului, în timp ce vaporul naviga la o distanță de 3 kilometri de mal.

Multe dintre cadavrele descoperite în epavă aveau vestele de salvare puse, ceea ce arată că, foarte probabil, oamenii nu au avut suficient timp să sară din navă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0964 secunde