Ministrul Apărării și comandantul armatei din Cipru au demisionat după explozia de la bază

388
Ministrul Apărării și comandantul armatei din Cipru au demisionat după explozia de la bază - ministrucipriot-1310391034.jpg
Ciprul a decretat trei zile de doliu național pentru cele 12 persoane care au murit în explozia de la depozitul militar, iar ministrul Apărării și comandantul armatei și-au dat demisia în urma tragediei, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului.
Cel puțin 62 de persoane au fost rănite.
Exploziile au avut ca origine un depozit în care se aflau lăzi cu muniție confiscate în 2009 de pe un vas sub pavilion cipriot care plecase din Iran cu destinația Siria. Două lăzi cu muniții au luat foc, iar în depozit se aflau 98 de astfel de lăzi.
Exploziile, care s-au produs, ieri, în jurul orei 6.00, au provocat și un incendiu de vegetație pe un teren de lângă baza navală Evanghelos Florakis din Zygi, localitate de coastă situată între Larnaca și Limasol.
Cea mai mare stație de electricitate de pe insulă a fost scoasă din funcțiune în urma incidentului, ceea ce a provocat pene extinse de curent. Uzina electrică Vassilikos se află în apropiere de baza navală a armatei.
Toate persoanele care au murit sunt ciprioți.
Ministrul Apărării, Kostas Papakostas, și comandantul armatei, Petros Tsalkidis, au demisionat după accident.
Potrivit unor informații, containerele cu muniții ar fi fost ținute afară și au explodat din cauza temperaturilor ridicate. Purtătorul de cuvânt a refuzat să dea detalii, dar a spus că a avut loc o reuniune pe această chestiune.
Poliția a întrerupt circulația între Limassol și Nicosia.
Explozia a avariat locuințe din zona bazei, dar și zeci de restaurante și baruri. "Pagubele sunt de proporții biblice", a spus ministrul Comerțului.
Marea Britanie, care are 3.500 de militari în Cipru, a spus că personalul este în stand-by pentru a asista autoritățile cipriote.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5173 secunde