Soluții la îndemână ca să scăpați de crustele din nas

860
Soluții la îndemână ca să scăpați de crustele din nas - fondcrustejpg2-1676983580.jpg

Articole de la același autor

Căutați o modalitate pentru eliminarea crustelor din nas? Această problemă deranjantă și chiar dureroasă poate fi ocazională. De ce se confruntă unii oameni mai des cu această problemă decât alţii? În general, crustele nasului apar atunci când suferiți o mică rană în timpul procesului de vindecare. De fapt, aceste cruste, deși deranjante, facilitează regenerarea pielii.

Cu toate acestea, de ce unele persoane prezintă leziuni nazale externe? Potrivit dr. Dorina Ghinea, cea mai frecventă cauză este pielea uscată, care poate fi legată de vreme sau de rinita alergică. În unele cazuri, de vină poate fi și apariția virusului herpes simplex. Deși acest lucru afectează adesea buzele, poate afecta și nasul. Cu toate acestea, nu trebuie să vă panicați, deoarece există tratamente și inclusiv remedii naturale ce pot ajuta la accelerarea vindecării rănilor și, prin urmare, la eliminarea crustelor din nas, în special din partea externă a acestuia. Totuși, oamenii ar trebui să le folosească întotdeauna după consultarea medicului, pentru a evita alergiile și alte reacții adverse.

De exemplu, aloe vera este o plantă medicinală foarte populară. Substanța vâscoasă, gelatinoasă, extrasă din frunzele sale are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate, atât intern, cât și extern. Specialiștii afirmă că aplicarea topică de aloe vera ajută la stimularea regenerării și la hidratarea pielii. Datorită acestor două virtuți, acest remediu natural este foarte eficient în eliminarea crustelor din nas. Dacă gelul este natural, trebuie să îl treceți prin apă pentru a îndepărta stratul galben.

Înainte de a-l aplica pe zona afectată, este nevoie să faceți un test de alergie la domiciliu. În acest scop, aplicați gel pe o zonă mică a antebrațului și observați reacția timp de aproximativ 30-40 de minute. Dacă nu există reacții nefavorabile, puteți aplica gel de aloe vera pe zona afectată de mai multe ori pe zi. Totodată, uleiul din semințe de măceșe este indicat pentru eliminarea crustelor din nas. Produsul este excelent pentru hidratarea și elasticitatea pielii, iar acest lucru poate ajuta la prevenirea rănilor și, astfel, a crustelor nasului. Efectul regenerator al acestui ulei este atât de pozitiv, încât oamenii îl folosesc pentru a prepara tot felul de produse cosmetice, inclusiv cele care vizează prevenirea și reducerea ridurilor, corectarea vergeturilor și a petelor etc. Cu toate acestea, este destul de dens, fiind recomandat în special pentru pielea foarte uscată și matură. La rândul lor, florile de gălbenele sunt celebre, deoarece au multe proprietăți pentru a trata anumite probleme dermatologice. Ele pot ajuta la ameliorarea vânătăilor, precum și la calmarea pielii în caz de umflături. Acesta este motivul pentru care sunt considerate un bun remediu pentru a elimina crustele nasului, indiferent dacă ele apar din cauza rinitei sau herpesului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5292 secunde