Soluții pentru părul gras și excesul de sebum

170
Soluții pentru părul gras și excesul de sebum - par-grasjpg-2-1687542733.jpg

Articole de la același autor

De foarte multe ori, excesul de sebum secretat de scalp este și cauza unui păr gras care trebuie spălat în fiecare zi. Ce se poate face? Iată câteva soluții necostisitoare. Specialiștii susțin că, înainte de toate, este necesar să vă limpeziţi nu direct cu duşul, ci să puneţi apă într-un lighean, iar în aceasta să turnaţi un pahar cu bere lăsată la trezit, pentru a-şi pierde mirosul. Foarte eficient este şi să puneţi în apa de clătire un pahar cu oţet de mere şi miere.

Fitoterapeuţii mai indică şi alte variante de stopare a producerii cantităţii mari de sebum: clătirea părului cu infuzie de frunze de nuc sau cu infuzie de mentă ori cu tinctură de brusture, toate turnate în apa de limpezit.

Tratamentul cu miere, lămâie, ou şi cimbru este, și el, indicat pentru un efect pe termen lung, la fel ca și urmarea unui tratament natural, aplicat o dată pe săptămână, timp de două luni.

Iată ce vă trebuie: un gălbenuş, trei linguri cu zeamă de lămâie, o lingură cu miere şi un pahar cu decoct de cimbru. Se amestecă bine toate ingredientele până se obţine o cremă, iar cu ea se masează scalpul, prin mişcări circulare, după care se acoperă capul cu o folie de plastic şi rămâneţi astfel 30 de minute. La final se clăteşte părul cu apă călduţă. De asemenea, masca naturală cu iaurt, obținută dintr-un iaurt mare simplu, 200 ml infuzie de urzică, zeama de la o lămâie şi un gălbenuş este ideală pentru astfel de probleme. Se amestecă toate ingredientele până devin o pastă şi se aplică pe scalp, masându-se zece minute cu mişcări circulare. Se înveleşte capul cu o folie şi după 20 de minute se clăteşte părul cu apă călduţă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2022
Stire din Sănătate : Părul gras necesită o îngrijire specială
Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Remedii naturiste pentru părul gras
Pagina a fost generata in 0.2578 secunde