Șoriciul de porc are un conținut scăzut de grăsime
Articole de la același autor
Șoriciul de porc este o delicatesă pe care oamenii o consumă mai mult în perioada sărbătorilor, dar nu numai. Nu de puține ori, însă, s-a spus despre șorici că este o adevărată bombă calorică, ce conține proteine de slabă calitate, fără valoare nutritivă și, pe deasupra, este un aliment greu de digerat.
Unii nutritioniști susțin, însă, contrariul. Șoriciul are un conținut scăzut de grăsime (aproximativ 15%), fiind, de fapt, o proteină pură. Aceasta nu are același profil de aminoacizi cu proteina musculară, dar asta nu înseamnă că este o proteină de slabă calitate, așa cum a fost catalogat în mod greșit până în prezent. În același timp, se pare că șoriciul este mult mai curat decât carnea de porc, deoarece nu conține atât de multe enzime, hormoni, peptide bioactive, factori de creștere sau inflamatori. Cu toate acestea, pentru a digera șoriciul de porc este nevoie de un sistem digestiv puternic. Practic, dacă aveți dinți sănătoși, aciditate mare în stomac și apoi enzime proteolitice produse de pancreas, șoricul nu poate crea nici un fel de problemă persoanei care-l consumă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 06 Septembrie 2021
Marţi, 07 Aprilie 2015
Duminică, 09 Noiembrie 2014
Vineri, 17 Mai 2013
Marţi, 21 Februarie 2012
Marţi, 03 Martie 2020
Viitorul alimentației globale: o companie finlandeză a creat o pudră proteică din aer, apă și curent
Marţi, 28 Ianuarie 2020
Marţi, 18 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 12 Iulie 2014