Cu ce fel de grăsime îți hrănești copilul

2345
1
Cu ce fel de grăsime îți hrănești copilul - grasimi-1405096704.jpg

Articole recomandate

Cardiologii americani s-au arătat îngrijorați de numărul de copii care au un nivel crescut al colesterolului, un sfert din copiii americani fiind considerați obezi. Însă, atenție, doar pentru că ai un copil slab, asta nu înseamnă că nivelul colesterolului său este normal. Nu poți ghici nivelul colesterolului sau sănătatea inimii bazându-te pe înfățișare. Potrivit specialiștilor de la Ghidul părinților, sunt șanse foarte mari că micuțul supraponderal să devină un adult supraponderal (deci un adult cu probleme de sănătate) dacă nu este ajutat să-și schimbe obiceiurile alimentare.
Importanța grăsimilor
A nu se înțelege că grăsimile nu sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului, dimpotrivă! Însă trebuie avut în vedere că există o diferență între felurile de grăsime și calitatea lor. 
Grăsimile cu ulei de cocos, evitate
Se recomandă o cantitate mică de gasimi ssturate (găsite în carne și lactate), grăsimile bogate în acizi omega-3. Uleiul de măsline este considerat sănătos și gustos. Copiii mai mici de doi ani au nevoie de mai multe grăsimi pentru ca organismul să-și continue creșterea. Dar asta nu înseamnă că-i poți da copilului produse ce conțin grăsimi rele. 
Colesterolul și grăsimea nu sunt unul și același lucru
Colesterolul este o substanță grasă care se află în produsele animale: carne de porc sau pui, pește, lactate. Alimentele care nu provin de la animale nu conțin colesterol. Dacă vrei să știi câtă grăsime consumă copilul tău imaginează-ți nouă lingurițe pline cu grăsime. Asta înseamnă 36 de grame. Cam atât consumă, în medie, un copil pe zi.
Cum faci schimbări în dietă?
Începe să citești etichetele. Uită-te mai întâi la conținutul de grăsime, apoi la tipul de grăsime folosit. Începe să consumi produse lactate fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi. Dacă familia se plânge, amestecă laptele normal cu cel fără grăsimi și redu treptat cantitatea de lapte normal din amestec. Fă-ți singură cartofi prăjiți: curăță cartofii, taie-i în bucăți, unge-i cu puțin ulei de măsline și coace-i la cuptor. Renunță la prăjiturile de casă făcute cu unt sau ulei. Oferă-i copilul tău, ca gustare, o salată delicioasă de fructe. Înlocuiește sosurile și sosurile pentru salată cu versiuni sărace în grăsimi. Nu folosi vizitele la fast food că răsplată pentru copil. Vizitele la fast food ar trebui să fie ceva întâmplător. Dacă vrei să-l răsplătești du-l la o plimbare sau la zoo. Nu e nimic în neregulă cu mâncărurile servite repede ("fast food"). Supele, salatele, sandwithcurile proaspete sunt făcute în grabă, dar sunt destul de sănătoase. Dată viitoare când le promiți copiilor o masă rapidă caută și alte soluții decât patiserii și alte francize foarte cunoscute. Nu mai mânca pe fugă. Dacă cina copilului tău provine dintr-o pungă pe care i-o dă cineva de la un ghișeu, sigur nu o să învețe niciodată cum să fie atent la ce mănâncă. Nu te mai grăbi, ia un loc și bucură-te de fiecare înghițitură. În cazul multor copii, ceea ce mănâncă nu este consumat. Cu alte cuvinte, copii de azi nu numai că mănâncă mâncăruri mai grase, dar fac și mai puțină mișcare. Învață-ți copilul încă de mic să ducă o viață activă: du-l în plimbări lungi, la piscină, sau pe terenul de baschet. Închide televizorul și ascunde-i CD-urile cu jocuri. Renunță la propriile tale obiceiuri proaste în ce privește dieta. Copiii au tendința să imite comportamentul adulților și nu o să învețe niciodată nimic bun dacă nu-i dai un exemplu pe măsură. 
Alarmant! Potrivit studiilor, copiii suprponderali și obezi au mai multe probleme în a fi acceptați de cei din jur față de copiii cu handicap fizic!


Comentează știrea

elena
11 decembrie 2014
job

Lucru pe calculator, max. 3 ore pe zi, pentru un castig de cel putin 300 de euro lunar, oferta serioasa. Cei interesati trimiteti textul "JOB" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Iulie 2014
Stire din Diverse : Cum pregătiți copilul pentru tabără
Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Stire din Diverse : E bine sau rău să-ți lauzi copilul?
Miercuri, 02 Iulie 2014
Stire din Actual : Copil român, mort în Italia
Pagina a fost generata in 1.7113 secunde