Investigații pentru copii, înainte de intrarea în colectivitate

155
Investigații pentru copii, înainte de intrarea în colectivitate - investigatiipentrucopii-1404917946.jpg

Articole de la același autor

Se apropie momentul când micuțul tău urmează să intre în colectivitate? Fie că este vorba despre plecarea într-o tabără, înscrierea la o grădiniță privată, pe timpul verii, intrarea copilului într-un grup organizat îl ajută să se dezvolte pe toate planurile. Însă, atrag atenția cadrele medicale, trebuie, ca părinte, să țineți cont de faptul că minorii nu au un sistem imunitar complet dezvoltat.

"Este cunoscut faptul că micuții au un sistem de apărare fragil, mai ales că până la vârsta intrării în colectivitate nu au luat contact cu foarte mulți agenți infecțioși, iar sistemul lor imunitar este, în continuare, în dezvoltare. În lipsa anticorpilor, bolile se transmit foarte ușor, afectând activitatea și starea de sănătate atât a copilului, cât și a părinților. Așadar, intră în atribuția părinților să-l protejeze și să se asigure că este sănătos, înainte de a face cunoștință cu noii colegi", au atras atenția cadrele medicale din cadrul Spitalului Privat Isis.

Părinții interesați pot apela la pachetul de investigații necesare intrării copilului în colectivitate, pus la dispoziție în cadrul spitalului menționat. Pachetul cuprinde: examen coproparazitologic microscopic - pentru identificarea paraziților intestinali (giardia, oxiuri, limbrici, tenia), exudat faringian și nazal - pentru identificarea bacteriilor (meningococ, pneumococ, streptococ, stafilococ auriu) de la nivelul căilor respiratorii responsabile pentru meningite, amigdalite, otite, pneumonii etc., coprocultură - pentru identificarea bacteriilor patogene din materiile fecale și, bineînțeles, consult pediatric - ce presupune o examinare medicală completă a copilului și se încheie cu eliberarea unui aviz epidemiologic din partea medicului specialist. În urma acestui control, medicul pediatru poate recomanda și efectuarea unui consult oftalmologic pentru a depista din timp tulburările de vedere, precum și a unui consult ORL pentru testarea acuității auditive.

"Este bine ca aceste analize și investigații să fie făcute din timp, astfel încât orice problemă depistată să fie remediată cât mai rapid", au concluzionat cadrele medicale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Iulie 2014
Stire din Actual : Copil român, mort în Italia
Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Stire din Diverse : E bine sau rău să-ți lauzi copilul?
Pagina a fost generata in 0.6481 secunde