Spitalele constănțene ar putea trece în subordinea Universității "Ovidius"

982
Schimbările tot mai dese din sistemul de sănătate au reușit să bulverseze pe toată lumea, însă ultima născocire a ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu de a trece spitalele clinice în subordinea universităților le întrece pe toate. 

Pe lista ministrului se află și trei spitale importante din Constanța: Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare. "Misiunea de a pregăti viitorii medici, de a da o calitate profesională rezidenților, chiar mai accentuată, nu se poate face decât în universitate. Suntem în faza de a lua o decizie extrem de importantă pentru România: să ducem în subordinea universităților spitale clinice, astfel încât acolo să se desfășoare un proces integrat între pregătire și muncă", a explicat ministrul Sănătății.

"Nu văd situația decât așa cum a mai fost și până în 2006 înainte să vin eu la conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie, când exista un for tutelar al Universității din Constanța care susținea practic deciziile la nivelul spitalului. Altfel e greu de imaginat că spitale atât de mari, care au nevoie de sume foarte mari de finanțare să fie în subordinea universității. De unde ar putea să susțină o astfel de instituție niște spitale? 

În plus pot să spun că noi suntem în relație contractuală cu Casa de Asigurări pentru decontările serviciilor medicale. În prezent, singurul gen de colaborare pe care îl avem cu Universitatea este acela că trimit la noi în spital studenți și rezidenți pentru stagiile de pregătire", a declarat pentru Cuget Liber, Erdin Borgazi, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7873 secunde