Spitalele din Constanța, blocate. Asistentele medicale sunt în grevă

496
2
Spitalele din Constanța, blocate. Asistentele medicale sunt în grevă - grevaspitalsindicatulsanitas2-1477667441.jpg

Articole de la același autor

Un număr de 2.920 de cadre medicale vor intra în grevă generală, luni, 31 octombrie, la Constanța. "Pe lângă acestea, alți 2.000 de simpatizanți, unii dintre ei chiar pacienți vor lua parte la acțiune", ne-a declarat președintele Sindicatului Siampa Sanitas, Nicolae Manea.

Chiar dacă au sperat până în ultima clipă că nu se va ajunge la greva generală, se pare că până la urmă, aceasta va avea loc și va bloca timp de o zi întreg sistemul sanitar. Astfel, Consiliul Național al Federației Sanitas a reconfirmat că luni, 31 octombrie va avea loc greva generală. Acest lucru, a precizat Manea, presupune că 2/3 din salariații aflați în unitățile sanitare de pe raza județului Constanța pot participa la grevă, asta în timp ce ceilalți angajați trebuie să asigure continuitatea actului medical, întrucât pacienții nu pot fi lăsați să moară pe paturile de spital. Pentru că greva înseamnă întreruperea voluntară a muncii și având în vedere faptul că nimeni nu poate fi constrâns să facă grevă sau să renunțe la ea, cadrele medicale sunt sfătuite să nu își programeze operații, să nu facă internări, să nu elibereze rețete, asta cu excepția cazurilor de urgență care nu pot fi amânate.

Pe această cale, pacienții sunt rugați să înțeleagă că revendicările sindicaliștilor sunt tocmai pentru asigurarea unui act medical de calitate, făcut de un personal motivat corespunzător și care își desfășoară activitatea în condiții decente de lucru, cu respectarea normativului de personal, cu asigurarea stocului corespunzător de  materiale și medicamente necesare, mai exact, cu dotări corespunzătoare. Mai mult decât atât, membrilor de sindicat care participă la această acțiune trebuie să nu le fie teamă de faptul că unii spun că această grevă ar fi ilegală. "Nu-mai instanța de judecată se poate pronunța în acest sens. Rămâneți uniți pentru a ne obține drepturile!", spun sindicaliștii.

Cadrele medicale vor mai mulți bani

Sanitas cere introducerea în Ordonanța 20/2016 a angajaților care lucrează în serviciul tehnic administrativ, a funcționarilor publici din Direcțiile de Sănătate Publică și a celor din creșe și grădinițe. Sindicaliștii cer reducerea diferențelor salariale de până la 800 de lei, între asistenții medicali absolvenți ai școlilor postliceale sanitare și cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeași profesie, având aceeași fișă a posturilor și aceleași atribuții. 

Salariile nemotivante și faptul că nu vor avea ce pune pe masă a doua zi i-a împins pe foarte mulți să ia această decizie. În plus, în ultimii ani, foarte multe asistente medicale au părăsit sistemul și își desfășoară activitatea peste hotare, unde câștigă între 1.700 și 2.300 de euro pe lună, sumă pe care în țară ar fi putut-o câștiga în câteva luni. 

Comentează știrea

unu'
29 octombrie 2016
aiurea...

stiti bine ca nu este adevarat.... asistente la spitalul jud Cta, ridica peste 2000 lei net ,plus sporuri... nu mai spunem spaga zilnica ca doar ele nu traiesc din salar,,,toate acestea vin la pachet cu nesimtirea/indiferenta fata de pacient , pana nu i se baga in buzunar... nu e angajat din spital, de la paznic la director, sa nu primeasca zilnic spaga... din pacate, nu vedem unul la inchisoare, desi a exploata suferinta umana e cel mai josnic lucru !!!

coco
30 octombrie 2016
minciuni

unu are perfecta dreptate. cum poate sa spuna o asistenta ca moare de foame cand in realitate au salarii frumoase, s-au ce pretind ca au scoala? domnilor din guvern luati listele cu salarii la control si o sa vedeti realitatea. nu merita nimic. sunt cu ochii dupa spaga care o ia de la amaratii care vin de nevoie in spitale. salariul minim este de mizerie si ei vor mai mult . RUSINE javrelor din sistemul sanitar, o sa primiti un c---t. poate vi se va diminua salariul si o sa vedeti ce bine este.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8047 secunde