Umoristul constănțean Petru Brumă, răsplătit cu Doctor Humoris Causa pentru "Armagedonul Civic"

433
Umoristul constănțean Petru Brumă, răsplătit cu Doctor Humoris Causa pentru

Articole de la același autor

Fost profesor de fizică timp de trei decenii, Petru Brumă a intrat în atenția națională datorită acidității sale umoristice și nivelului său rafinat de a-i lua în condei pe cei care au batjocorit această țară și nu și-au respectat jurământul de credință față de popor.

"Eu atac marile probleme ale țării ăsteia", ne declara zilele trecute, când ne-a vizitat la redacție pentru a ne invita sâmbătă, 29 octombrie, la ora 11, la hotelul "Tineretului", la un eveniment foarte important pentru cariera sa literar-umoristică.

Ultima sa ispravă editorială, constând în opt caiete civice, se intitulează "Brumărelele" și nu iartă mai nimic… În caietul nr. VI "Arca lui Demos", un poem epopee închinat fiecărui an din 1989 încoace autorul a dedicat câte un cânt fiecărei perioade: Dic-tatoriada, Cruciada, Electoriada, Parlamentariada, Guverniada… Brucaniada II. "Asta-i politică 100%. Concepția grafică spectrală aparține Editurii Dobrogea și a fost foarte bine primită la Vaslui, la Festivalul Constantin Tănase", remarca același Petru Brumă.

De altfel, în această toamnă a fost dublu laureat, atât la "Umor la Gura Humorului", dar și mai important la Vaslui, de unde s-a întors cu medalia Doctor Humoris Causa, obținută pentru cele opt caiete civice din 60 de cărți cu umor selecționate în ultimii doi ani. "Este un fel de Armagedon liric, în care rad pe toată lumea din România de la Revoluție încoace. Caietele sunt rele și civice pentru că reprezintă poziția mea de cetățean al țării ăsteia. Le-am lucrat în parteneriat cu Leonte Năstase și sunt niște chestii formidabile", se mândrește autorul.

Aceeași medalie Doctor Humoris Causa i-a fost decernată și președintelui Clubului Umoriștilor Constănțeni, Dan Norea, pentru cartea "Facerea Lumii".

Așadar, sâmbătă, de la ora 11, revista "Agora" și Clubul Umoriștilor Constănțeni, în parteneriat cu hotelul Tineretului, îi dedică lui Petru Brumă Autumnala 75 - "Poezie și umor sub zodia Brumărelului". Evenimentul va fi prezidat de Costache Tudor și Dan Norea, moderatori - Ananie Gagniuc și Aurel Lăzăroiu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Septembrie 2015
Stire din Fun : Un umorist pe zi: Petru BRUMĂ
Pagina a fost generata in 1.5481 secunde