Spitalul Municipal din Mangalia va fi finanțat de Ministerul Sănătății

290
Spitalul Municipal din Mangalia va fi finanțat de Ministerul Sănătății - spitalmangalia26-1440781671.jpg

Articole de la același autor

Începând de luna aceasta, Spitalul Municipal din Mangalia va primi finanțare de la bugetul de stat și nu va mai fi numai responsabilitatea administrației locale. Măsura a fost luată de Ministerul Sănătății, în colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, care a obținut din partea Guvernului României o rectifi-care a bugetului pentru Sistemul național de asistență medicală de urgență și de prim-ajutor calificat.

Astfel, pentru serviciile de ambu-lanță a fost alocată la rectificare suma de 32.472 de milioane de lei, iar pen-tru unitățile de primiri urgențe suma de 52.528.000 de lei. "Aceste fonduri acoperă în totalitate solicitările serviciilor publice de ambulanță privind cheltuielile de personal, bunuri materiale, servicii și investiții. Totodată, se creează posibilitatea suplimentării numărului de personal operativ cu aproximativ 500, în cadrul serviciilor unde există deficit major de personal, reușindu-se în acest fel, asigurarea unei repartizări mai echitabile a personalului la nivel național", a declarat Oana Cătălina Grigore, reprezentantul Ministerului Sănătății.

În ceea ce privește finanțarea structurilor spitalicești de primiri urgențe, rectificarea bugetară a permis alocarea sumei de aproximativ patru milioane de lei pentru preluarea în finanțarea bugetului de stat, începând cu luna octombrie, a unui număr de zece compartimente de primiri urgențe, suplimentar față de cele finanțate deja. Printre acestea, se află și Spitalul Municipal din Mangalia. "Cele zece compartimente de primiri urgențe au fost selectate în urma unei analize făcute de către Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu Ministerul Sănătății, care a reliefat faptul că pentru aceste structuri există posibilitatea asigurării permanenței la nivelul asistenței medicale de urgență", a mai adăugat Oana Grigore.

De asemenea, pentru unitățile și compartimentele de primiri urgențe finanțate de la bugetul de stat au fost repartizate fonduri totale în valoare de 24.198.605 lei pentru cheltuieli de personal și 43.505.332 lei, pentru bunuri materiale și servicii, provenind din rectificarea de buget și din redistribuirea sumelor reținute pentru execuție prudențială. În acestea sunt incluse și fonduri pentru suplimentarea numărului de personal operativ cu aproximativ 200, care sunt repartizate în special unităților cu activitate complexă și intensă, în funcție de numărul de pacienți raportat la personalul operativ.

"Ministerul Sănătății, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, consideră că, prin alocarea acestor sume de către Guvernul României, este acoperit aproape în totalitate necesarul estimat, astfel încât Sistemul național de asistență medicală de urgență și de prim-ajutor calificat să funcționeze la parametri optimi până la sfârșitul anului", a declarat reprezentantul ministerului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6704 secunde