Stenoza de canal, o afecțiune întâlnită în special la persoanele vârstnice

247
Stenoza de canal, o afecțiune întâlnită în special la persoanele vârstnice - stenoza-1640793725.jpg

Articole de la același autor

Stenoza de canal este o afecțiune destul de des întâlnită în rândul persoanelor vârstnice. Cum apare aceasta și cum se manifestă? Coloana vertebrală este compusă dintr-o mulțime de oase, muşchi şi tendoane. 


Prin ea trece măduva spinării, un ţesut nervos care se extinde de la baza capului până în partea inferioară a spatelui. Spaţiul prin care trece este cunoscut sub denumirea de canal spinal. Prin urmare, stenoza de canal reprezintă îngustarea spaţiului prin care trece măduva spinării.


Din păcate, diagnosticul presupune o serie de complicaţii care deteriorează calitatea vieţii. De fapt, este un proces foarte complex care se dezvoltă din diverse cauze şi care poate genera sau nu simptome evidente. Boala mai este cunoscută şi ca stenoză spinală, deoarece se referă la îngustarea canalului spinal, care, mai departe, creează presiune asupra măduvei spinării şi nervilor spinali, rezultând o serie de simptome neurologice. Acest tip de stenoză poate fi generat în orice punct al coloanei vertebrale.
 

Potrivit dr. Florentina Ursu, există, de asemenea, stenoza spinală congenitală, care apare la persoanele care s-au născut cu anumite probleme ale coloanei vertebrale. Potrivit experţilor, acest tip de stenoză se manifestă mai devreme, începând cu a treia decadă de viaţă. De obicei, boala apare între 40 şi 50 de ani, deşi pacienţii pot prezenta sau nu semne ale bolii. Simptomele pe care le poate simți o persoană sunt următoarele: dureri de spate, amorţeală a extremităţilor, furnicături şi crampe la nivelul braţelor şi al picioarelor, pierderea sensibilităţii la nivelul picioarelor, durere la nivelul feselor sau al picioarelor. La acestea se adaugă slăbiciunea picioarelor. De precizat că, exceptând leziunile grave, aceste simptome sunt temporare şi nu permanente. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 29 Martie 2015
Stire din Sănătate : CONSULTAȚII GRATUITE, LA CONSTANȚA
Pagina a fost generata in 1.7476 secunde