Concurs Stresul ne îmbolnăvește intestinele

549
Stresul ne îmbolnăvește intestinele - 2cb574cda99854ea2e466b2f8207f573.jpg

Articole recomandate

Persoanele cu probleme intestinale cred, de obicei, că suferințele lor au legătură cu stresul, iar un studiu recent le dă dreptate. Cercetătorii canadieni au descoperit că riscul apariției simptomelor Bolii Chron (inflamația intestinelor) crește la pacienții care sunt stresați.
Rezultatele, prezentate în American Journal of Gastroenterology, susțin ceea ce credeau deja mulți dintre bolnavi. Boala intestinelor inflamate se manifestă prin dureri abdomi-nale acute și diaree. Cauzele precise ale acestor afecțiuni sunt încă necunoscute, dar specialiștii sunt de părere că este vorba de mai multe reacții ale sistemului imunitar care rănesc țesutul intestinal al organismului. Deși stresul nu cauzează direct apariția bolii, este unul dintre factorii suspectați că ar provoca simptomele la unele persoane.
Studiile arată că mulți pacienți cu afecțiuni ale intestinelor au observat că stresul le agravează simptomele, dar, până în prezent, au fost puține dovezi științifice despre aceasta. "Propunem ca, bazându-ne pe studiul în cauză și alte date recente, medicii să facă mai multe eforturi în a identifica și rezolva problemele psihologice și de stres ale pacienților lor", este de părere dr. Charles Bernstein, conducătorul studiului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5867 secunde