Concurs Stresul și dietele ne pot lăsa fără păr

1338

Articole de la același autor

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă un număr foarte mare de oameni. Cel puțin odată în viață ne cade părul și dăm banii pe fel de fel de șampoane, folosim remedii naturiste ciudate, de teamă să nu rămânem chei. Când devenim disperați, cerem ajutorul specialiștilor.

Dana Ciobîcă, medic în medicină funcțională la centrul medical Iowemed ne spune că se fac tratamente de regenerare externe, dar este bine ca acestea să fie coroborate cu cele interne. "Este important să se coreleze cele două", ne informează doctorul.
La bărbați, căderea părului începe să se manifeste la vârsta a doua.
În jurul vârstei de 20 de ani apare chelia frontală, la 30 de ani în creștet, la 40 de ani este afectată zona frontală, iar la 50 de ani aproape jumătate din regiunea frunții. Prezența testosteronului face ca, la bărbați, calviția să se întâlnească mult mai des. Testosteronul intră în contact cu o enzimă care este prezentă în celula părului, determinând firul de păr să se mic-șoreze, să se subțieze, apoi să se oprească din creștere. La femei, părul cade mai rar, de regulă în a doua jumătate a vieții, dar debutul se face în jurul vârstei de 18-20 ani și evoluția se stabilizează ulterior.
"Facem o analiză minerală a firului de păr. Rezultatul analizei este, de fapt, rezultatul stării de sănătate al pacien-tului. Acest rezultat ne ajută să prevenim bolile cronice", ne spune medicul.
Orice perturbare a cantității de minerale toxice duce la dezechilibre. Pot fi minerale esențiale și minerale toxice. Mulți pacienți au minerale toxice în organism, care apar din cauza poluării, instrumentelor de gătit. Conform medicului, "primul lucru pe care îl facem este această analiză la nivelul părului". La nivelul sângelui, calciul, magneziul sau zincul pot fi în limitele normale, dar la nivelul firului pot fi în cantitate mică. Tocmai de aceea, se face analiza minerală a firului de păr.

Cauze ale căderii părului
Cauze ale căderii părului sunt febra cu durată lungă, medica-mentele de slăbire, consumarea anti-coagulantelor, dietelor, circu-lației proaste a sângelui, hipotensiunii, anticoncepționalelor. Alte cauze sunt oboseala psiho-fizică, accidentele, însăși teama de căderea părului, chimioterapia.
"Căderea părului poate fi cauzată de carențe minerale, din cauza stresului, alimentației proaste, oboselii cronice", a declarat Dana Ciobîcă. Potrivit specialistului, alte cauze pot fi de natură patologică: diabet, cancer, leucemie și altele.
"Dacă vedeți că firele de păr cad într-un ritm alert este clar că este vorba de un dezechilibru", mărturisește doctorul. E normal să pierdem păr, dar totul e să nu cadă în cantități mari.
Nu trebuie să uităm nici de faptul că o calviție poate avea cauze genetice și că, oricâte tratamente ar urma o persoană, nu va avea niciodată păr natural.

Tratamentele externe trebuie combinate cu cele interne
Putem lua suplimente pentru a reduce cantitatea de toxine din organism. "Suplimentele pe care noi le recomandăm nu au coloranți, sunt naturale și testate dermatologic. Noi le oferim pacienților pentru o perioadă de șase luni", ne spune Dana Ciobîcă.
Tratamentul devine cu adevărat eficace dacă are efect în două direcții: încetează căderea părului și stimulează creșterea normală a lui.
După ce se face o analiză nominală, se recoltează păr prin tăiere, apoi se trimite la analize. Medicul în medicină funcțională ne explică procedeul care se folosește la centru: "Se taie păr foarte puțin, cât să intre într-o linguriță. Firele se trimit la analize în Italia, după aceea vedem rezultatul, iar apoi prescriem tratamentul".
Se pot folosi tratamente externe, șampoane speciale care tratează scalpul, măști. Tratarea căderii părului nu doare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.023 secunde