Suplimente esenţiale pentru dezvoltarea corectă a sarcinii

135
Suplimente esenţiale pentru dezvoltarea corectă a sarcinii - suplimenteleinsarcina-1668955462.png

Articole de la același autor

Suplimentele nutritive în sarcină şi alăptare contribuie la menţinerea unei stări de sănătate optime atât la mamă, cât şi la copil. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că dieta mamei este decisivă pentru dezvoltarea optimă a fătului. Astfel, cu o nutriţie adecvată, multe probleme pot fi prevenite în timpul perioadelor de preconcepţie, sarcină şi alăptare. Prin urmare, specialiştii recomandă adesea suplimentele nutritive în sarcină. Potrivit doc.ro, aceste suplimente sunt specifice pentru fiecare dintre perioadele menţionate anterior. Există studii care dezvăluie cât de utile sunt suplimentele nutritive în dieta gravidelor. 


Aceste suplimente includ substanţe precum acidul folic, vitamina B12, fierul, iodul şi alţi micronutrienţi, cum ar fi vitaminele şi mineralele.

De pildă, acidul folic şi vitamina B12 sunt esenţiale pentru dezvoltarea corectă a celulelor. Iodul, în schimb, este legat de creşterea şi dezvoltarea intelectuală corespunzătoare a fătului. Gravidele trebuie să aibă un nivel adecvat de iod, deoarece deficitul poate duce la hipotiroidism congenital. În ceea ce priveşte nevoia de fier, aceasta creşte semnificativ în timpul sarcinii, aşa că suplimentele trebuie luate în mod regulat. La rândul său, fierul este un mineral important deoarece intervine în transportul oxigenului către celule, iar acizii graşi Omega-3 sunt substanţe nutritive esenţiale pentru organism. De asemenea, vitamina D este esenţială deoarece contribuie la creşterea corectă a oaselor şi la dezvoltarea copiilor. Ca urmare, femeile trebuie să aibă un nivel adecvat de vitamina D în timpul sarcinii pentru a putea absorbi calciul ce contribuie la dezvoltarea corectă a oaselor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3153 secunde