Sute de bolnavi de scleroză multiplă, pe listele de așteptare pentru tratament

182
Sute de bolnavi de scleroză multiplă, pe listele de așteptare pentru tratament - sutedebolnavieplistele-1392305336.jpg

Articole de la același autor

Președintele de onoare al Societății Române de Neurologie (SRN), profesor dr. Ovidiu Băjenaru, a declarat, într-o conferință de presă, că în prezent se află pe lista de așteptare pentru tratament aproximativ 500 de persoane cu scleroză multiplă, motiv pentru care, în perioada următoare, se va desfășura o campanie de informare și susținere a drepturilor pacienților. Campania "Împreună învingem Scleroza Multiplă" își propune să tragă un semnal de alarmă asupra urmărilor devastatoare ale lipsei de tratament în această boală. 
Totodată, campania își propune să obțină acces la tratament pentru toți pacienții cu scleroză multiplă, fără discriminare, prin eliminarea listelor de așteptare, obținerea accesului la terapiile inovatoare aprobate de UE și corelarea bugetului pentru programul de tratament cu costurile reale ale tratamentului. La Constanța, 50 dintre cei 200 de bolnavi nu sunt în evidențele medicilor neurologi și sunt nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru a beneficia de tratament, într-unul dintre centrele medicale de profil din țară. 
v v v
Scleroza multiplă este o boală autoimună, o afecțiune cronică a sistemului nervos central, ale cărei cauze nu sunt cunoscute și pentru care nu există un tratament curativ. Debutul bolii are loc în majoritatea cazurilor între 20 și 40 de ani, fiind cea mai invalidantă boală a adultului tânăr și afectează de trei ori mai mult femeile decât bărbații. Se întâlnește rareori și la copii cu vârsta de 12-18 ani. Cel mai tânăr pacient diagnosticat în România este un copil de doi ani. 
Potrivit dr. Băjenaru, în prezent, în România, se estimează că sunt între 8.000 și 10.000 de persoane care suferă de scleroză multiplă, însă nu toate ajung la medic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : "Misterioasa" boală care lovește năprasnic
Pagina a fost generata in 0.6073 secunde