Sute de copii cu nevoi speciale din Constanța, susținuți printr-o campanie națională

162
Sute de copii cu nevoi speciale din Constanța, susținuți printr-o campanie națională - campanietineri-1386007424.jpg

Articole de la același autor

18 fundații din întreaga țară au câștigat proiecte de finanțare pentru sprijinul copiilor cu nevoi speciale. Printre acestea, se numără și fundații din Constanța care derulează activități de meloterapie, ludoterapie, stimulare senzorială, drama terapie, atelierele de teatru, terapia asistată de animale, hipo-terapia, atelier de jurnalism și foto-jurnalism, recreerea terapeutică, respectiv reabilitarea psiho-socială și dezvoltarea unor competențe, fundații care vor primi finanțări în valoare totală de 300.000 lei.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația pentru Comunitate. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit care desfășoară activități legate de scopul proiectului, respectiv organizațiilor nonguvernamentale: fundații, asociații. Proiectele sunt programe de terapie emoțională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experiențe și acumulări personale, proiecte de terapie prin artă: instrumente vizuale, muzică, acti-vități de auto-exprimare creativă, individuală și de grup.

Participanții la evenimentul de anunțare a rezultatelor au asistat la prezentarea unui episod din activitatea voluntarilor Asociației "Little People România", care au fost implicați în desfășurarea proiectului "În lumea poveștilor cu Leul Curajos" în secțiile mari de onco-pediatrie din țară. Pe lângă cei 370 de beneficiari direct afectați de cancer, proiectul a urmărit instruirea a 35 de studenți voluntari și întâlnirea cu peste 170 de copii sănătoși din școli și grădinițe, parteneri nemijlociți în lupta cu boala a tinerilor afectați. Poveștile terapeutice îi ajută pe copii să înțeleagă boala, necesitatea spitalizării și a tratamentului, respectiv de a găsi căile de comunicare între copii bolnavi și sănătoși.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 August 2013
Stire din Social : Dăruiți-i o speranță Denisei!
Vineri, 19 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : "Un iepuraș pentru un copilaș"
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Diverse : Cea mai tare aventură off-road din Dobrogea
Pagina a fost generata in 0.7228 secunde