Tatuajele și anumite manevre cosmetice sporesc îmbolnăvirile cu HIV/SIDA

354
1
Tatuajele și anumite manevre cosmetice  sporesc îmbolnăvirile cu HIV/SIDA - tatuajesiproceduricosmenticehiv-1461169422.jpg

Articole de la același autor

HIV este acronimul, în limba engleză, pentru virusul imunodeficienței umane, virus care este responsabil cu dezvoltarea patologiei SIDA (sindromul imuno-deficienței dobândite).

Există trei modalități de transmitere a virusului, dar cea mai frecventă este prin contact direct cu sângele contaminat al unei persoane infectate.

A doua cale de infectare este prin contact sexual neprotejat cu o persoană infectată, iar a treia prin transmitere de la mama infectată la făt.

"Orice manevră care presupune sân-gerare prezintă un risc de contaminare. Mă refer la intervențiile chirurgicale, stomatologice, manichiură, pedichiură, puncția lobului urechii pentru cercei, tatuaje, sau pur și simplu folosirea unui instrumentar incorect sau incomplet sterilizat", explică dr. Loti Popescu.

Pentru a preveni infectarea cu virusul HIV, toată lumea trebuie să fie precaută, să nu se atingă sângele altei persoane și să se folosească prezervativul la contactul sexual.

Femeilor însărcinate le este recomandat să facă testele indicate în sarcină pentru depistarea acestor tipuri de patologii. Toate tăieturile trebuie acoperite cu bandaje, iar suprafețele murdare de sânge se spală și se dezinfectează.

"Se folosesc mănuși de unică folosință în momentul în care se vine în contact cu sângele, în special dacă mâinile prezintă leziuni. Acestea sunt «poarta de intrare» a virusurilor și bacteriilor în organism. După ce se scot mănușile, spălați-vă imediat pe mâini", adaugă specialistul. 

Comentează știrea

Valentina
21 aprilie 2016
colaborare

Castiguri online! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige comisioane prin colaborare la domiciliu! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3441 secunde