Terapia vampir poate fi utilă în combaterea cheliei

345
Terapia vampir poate fi utilă în combaterea cheliei - terapiavampir-1674490649.jpg
În prezent, biostimularea părului cu plasmă bogată în trombocite sau terapia vampir (PRP) constituie o alternativă pentru combaterea alopeciei și cheliei, precum și pentru prevenirea acestor probleme. Tratamentul constă în utilizarea de trombocite extrase din sângele pacientului. Practic, sângele este centrifugat pentru a separa componentele care sunt bogate în factori de creștere. Altfel spus, biostimularea capilară cuprinde acele tratamente în care anumite substanțe nutritive sunt aplicate pe foliculii de păr, pentru a stimula creșterea firelor noi sau a opri căderea celor existente. La acest moment, există mai multe modalități de a efectua procedurile, una dintre ele referindu-se la şedinţele cu plasmă bogată în trombocite. Plasma este lichidul în care se găsesc diferitele tipuri de elemente care formează sângele: eritrocite, leucocite și trombocite.

Acestea din urmă, pe lângă activarea procesului de coagulare, oferă și factori de creștere. Astfel, plasma bogată în trombocite este un produs obținut din sânge printr-un proces special de centrifugare. Astfel, se obține o concentrație mare de trombocite, cu peste 300% - 700% mai mult decât în mod normal. În ceea ce priveşte biostimularea părului, aceasta este o procedură simplă, care nu necesită pregătire suplimentară sau îngrijire ulterioară excesivă. În plus, deoarece este mai puțin invazivă, riscul de infecție este redus.

După ce plasma pătrunde în țesutul capilar, circulația și chiar formarea vaselor de sânge sunt intens stimulate, iar rezultatele sunt progresive, apărând în luna a doua după tratament. De obicei, susţin specialiştii, în primul an, pacienții pierd mai puțin păr, apoi, firul se îngroașă. (M.Ş.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6641 secunde