Testări gratuite pentru osteoporoză, la Constanța

435
1
Testări gratuite pentru osteoporoză, la Constanța - testarigratuite-1442858133.jpg

Articole de la același autor

Centrul Multifuncțional Flora din sta-țiunea Mamaia lansează un program dedicat tuturor persoanelor cu vârsta peste 45 ani: testarea gratuită a osteoporozei.

Campania se va derula în perioada 28-30 septembrie, pe baza de programare la numărul de telefon 0754/227.070. Pentru a beneficia de gratuitate, pacienții cu istoric medical trebuie să aibă o recomandare de la medicul de familie (bilet de trimitere) pentru oricare din specialitățile endocrinologie sau reumatologie.

Osteoporoza înseamnă "os poros" și este caracterizată prin reducerea densității minerale osoase și este asociată cu compromiterea structurii osoase, ceea ce predispune osul la fractură în urma unui traumatism de mică intensitate sau chiar în lipsa acestuia. După vârsta de 40 de ani, osul pierde în mod constant din substanța sa, ducând la creșterea riscului de fractură, fie printr-o cădere obișnuită, ca în cazul încheieturii mâinii sau șoldului, fie printr-un efort moderat de ridicare, ca în cazul vertebrelor.

În lume, 1 din 3 femei și 1 din 5 bărbați suferă o fractură osteoporotică după vârsta de 50 ani. Aproape oricine poate face osteoporoză, dar sunt predispuse persoanele de sex feminin. Fracturile vertebrale sunt cele mai întâlnite fracturi osteoporotice și au un impact negativ asupra calității vieții pacienților deoarece produc durere dorso-lombară, apariția cifozei toracice si contribuie la creșterea riscului de mortalitate. 

Comentează știrea

cotovanu mihaela
20 decembrie 2015
LOC DE MUNCA

Doresti un venit in plus?Poti castiga lucrand pe calculator cat vrei de acasa.Cei interesati pot trimite text info la adresa de email [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2146 secunde