Top 5 cele mai nocive elemente din apa de la robinet

513
Top 5 cele mai nocive elemente din apa de la robinet - top5celemainociveapacopy-1424614741.jpg

Articole recomandate

Cu cât poluarea mediului înconjurător este mai mare, cu atât și apa pe care multe persoane o consumă direct de la robinet este mai toxică. Și, ținând cont de faptul că trăim într-o eră a industrializărilor excesive, nivelul de poluare este din ce în ce mai mare, cu atât mai mult în zonele urbane. 


Astfel, cercetătorii și-au pus problema elementelor cu care este contaminată apa din rețelele publice și iată ce au găsit. 


- Arsenicul. Acest element este un metal greu care se infiltrează în apa din rețeaua publică din deșeurile industriale. Acesta poate cauza probleme grave, precum cancerul la plămâni, la vezica urinară sau la piele. Totodată, îți poate afecta inima, sistemul nervos central și periferic, sistemul reproducător. 


- Substanțele radioactive. Particulele radioactive din diferitele industrii și centrale se pot răspândi cu foarte mare ușurință prin sistemele subterane de apă. Concentrațiile de uraniu provoacă leziuni renale și pun organismul într-un mare risc pentru anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel tiroidian. 


- Fluorul. Deși este folosit ca element de bază în anumite produse, cum ar fi pasta de dinți, se pare că fluorul este un element nociv din apă. În cantități mari, poate produce mari probleme ale danturii, intoxicații și este și suspectat de a fi cancerigen. Trebuie să știți că în apa potabilă cantitatea de fluor nu trebuie să depășească 0,7mg/l. 


- Cromul. Expunerea la elementul crom 6, o substanță cancerigenă, duce la o mulțime de probleme de sănătate, precum cancerul de stomac, dermatita, insuficiența renală și hepatică sau demența. Această substanță este folosită în industria producerii de mortar, vopsele și produse din piele. 


- Plumbul. Metalul apare în acest top al elementelor cu care este apa contaminată. Nivelul de plumb din apă nu trebuie să depășească 0,01 mg/l. 


Soluția constă în instalarea unui sistem de filtrare a apei care te poate scăpa de toate aceste probleme. 


Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul www.bewater.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 08 Februarie 2015
Stire din Social : RAJA. Marți se oprește apa la Techirghiol
Pagina a fost generata in 0.5455 secunde