Tratament nou pentru rinita alergică

612
1
În țara noastră a fost lansată, recent, o nouă terapie pentru ameliorarea simptomelor asociate cu rinita alergică sau cu urticaria, două afecțiuni foarte răspândite la nivelul populației. Potrivit Grupului Actavis, una dintre cele mai mari companii farmaceutice de generice din lume, noul medicament are ca substanță activă desloratadina și poate fi administrat în tratamentul rinitei alergice și al urticariei. Totodată, produsul generic asigură accesul larg al populației la medicația indicată în aceste afecțiuni, deoarece este compensat 50% de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. 

Oamenii ajung să sufere de rinită alergică în urma expunerii la alergenii sezonieri, adică polenuri diverse, dar poate fi determinată și de contactul cu alergenii prezenți pe durata întregului an, cum ar fi acarienii din praful de casă, gândacii sau mucegaiul. Această boală afectează o jumătate de miliard de oameni în toată lumea și între 20 - 40% din populația Europei. În România nu sunt date statistice exacte, dar se estimează că 23% - 24% din populație ar suferi de rinită alergică.

Pe de altă parte, urticaria este o afecțiune ce apare la 15 - 20% din populația globului, iar un sfert dintre aceste incidențe sunt cronice. Printre efectele acestei boli enumerăm restricționarea activităților zilnice, afectarea somnului, izolarea socială, dificultățile emoționale sau durerea.

Comentează știrea

iulian
12 iunie 2013
rinita alergica

am mai citit undeva ca peste 3 ani se va inventa remediul pentru rinita alergica. asa sa fie oare sau sunt doar zvonuri ? http://www.info-medic.ro/rinita-alergica-generalitati-cauze-simptome/ aici am mai gasit niste informatii despre aceasta afectiune

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Sănătate : Cum putem trata picioarele umflate
Pagina a fost generata in 0.4408 secunde