Uleiul de nucă reduce riscul bolilor de inimă
Bogat în acizi grași omega 3 și vitamine, uleiul de nucă prezintă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Uleiul de nucă este bogat în grăsimi monosaturate care ajută la elasticitatea arterelor. În acest fel, fluxul de sânge din organism este îmbunătățit, iar șansele de rigidizare a arterelor sunt mai reduse.
Acest tip de ulei este benefic pentru sănătatea inimii și reduce riscul apariției bolilor cardiace. Studiile au arătat că persoanele care au consumat ulei de nucă în fiecare zi au avut o îmbunătățire semnificativă a sănătății vaselor de sânge.
Nucile reprezintă o sursă extrem de bogată de fitonutrienți și conțin minerale precum seleniu, magneziu, fier, calciu fosfor și zinc. Aceste substanțe ajută la menținerea echilibrului hormonilor din organism.
Pe de altă parte, vitaminele B și E din uleiul de nucă contribuie la înfrumusețarea și menținerea sănătății și elasticității pielii. Mai mult, uleiul de nucă este bogat în antioxidanți care ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi și previne deteriorarea și procesul de îmbătrânire al celulelor.
Precizăm că uleiul de nucă poate fi folosit în diferite feluri de mâncare, însă nu este recomandat pentru gătit.
Acest tip de ulei este benefic pentru sănătatea inimii și reduce riscul apariției bolilor cardiace. Studiile au arătat că persoanele care au consumat ulei de nucă în fiecare zi au avut o îmbunătățire semnificativă a sănătății vaselor de sânge.
Nucile reprezintă o sursă extrem de bogată de fitonutrienți și conțin minerale precum seleniu, magneziu, fier, calciu fosfor și zinc. Aceste substanțe ajută la menținerea echilibrului hormonilor din organism.
Pe de altă parte, vitaminele B și E din uleiul de nucă contribuie la înfrumusețarea și menținerea sănătății și elasticității pielii. Mai mult, uleiul de nucă este bogat în antioxidanți care ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi și previne deteriorarea și procesul de îmbătrânire al celulelor.
Precizăm că uleiul de nucă poate fi folosit în diferite feluri de mâncare, însă nu este recomandat pentru gătit.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 09 Decembrie 2011
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Joi, 29 Iulie 2010
Joi, 01 Octombrie 2009