Un nou virus gripal face victime printre constănțeni

1162
2
Un nou virus gripal face victime printre constănțeni - unnouvirusgripal1-1395163391.jpg

Articole de la același autor

Deși în ultima perioadă vremea a devenit tot mai caldă, medicii spun că tocmai fluctuațiile de temperatură de zilele acestea au transformat spitalele în locuri "burdușite" de constănțeni bolnavi de gripă. Mai mult decât atât, numai în ultima săptămână, zeci de pacienți au fost internați după ce au luat un nou virus gripal.


Deși vremea frumoasă a fost așteptată de toată lumea, iată că ea a adus și multe probleme. Medicii spun că în această perioadă, când temperaturile oscilează foarte mult, apar și cele mai multe cazuri de viroze sau gripă. Și cum campania de vaccinare nu acoperă și lunile de primăvară, noii viruși își fac de cap și pun la pat zeci de persoane.
"Este perioada specifică virozelor și chiar apariției cazurilor de gripă. Sunt foarte multe persoane internate la acest moment în spitalele constănțene, iar mai nou, a apărut un nou serotip NH3 de gripă, care este foarte virulent. Sunt afectate persoanele cu imunitatea scăzută, copiii și vârstnicii, și pot spune că nu se poate evita foarte mult îmbolnăvirea, mai ales că majoritatea stau în aglomerații sau în colectivități", a explicat, pentru Cuget Liber, dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie. 


Primele cazuri de scarlatină
O altă problemă care de data aceasta îi afectează mai ales pe cei mici este scarlatina, o boală infecțioasă care se tratează numai în spital și care necesită monitorizare timp de jumătate de an după vindecare. Medicii spun chiar că, un copil care nu este tratat corespunzător, riscă să facă reumatism sau boli renale.
"Consider că, la acest moment, scarlatina se face din neglijență și asta pentru că este vorba despre un streptococ ce produce boala, iar el poate fi evitat mai ales prin igienizare. El este prezent mai ales în sezonul de primăvară, atunci când se face resimțită umezeala. Fiind o boală infecțioasă, copilul are nevoie de o săptămână de internare și de tratament cu antibiotice. Pe de altă parte, cel mai important este că pacientul trebuie monitorizat timp de 6 luni după vindecare pentru a se evita complicațiile, adică reumatism articular acut cu afectare cardiacă și boală renală. 
Aici se efectuează testele specifice și se recurge la tratament personalizat, în funcție de vârsta pacientului. Este foarte important de știut că toți cei care au intrat în contact cu bolnavul trebuie să își facă un exudat faringian pentru a afla dacă au contactat boala și pentru a se izola", a completat medicul. 


Simptome "vecine" cu gripa
Medicul avertizează mai ales părinții să nu neglijeze simptomele de boală și mai ales să nu confunde scarlatina cu gripa, în ciuda faptului că sunt asemănătoare. În cazul scarlantinei vorbim de febră foarte mare, între 39-40 de grade, erupție cutanată și roșu în gât.


Comentează știrea

Paula
19 martie 2014
Chiul la stat

Chiul la stat ce chiul este in spitale daca au timp sa scrie pe net si sa citeasca ca sa citesc comentarile si articolu sa mai scriu imi ea 30 min vad ca angajati din spitale asta fac la locul de munca . Au prea mult chiul. Eu mucesc la patron nu la stat unde se sta si se face ca se munceste dar se trage chiulul si unde sunt 6-10 angajati pe un post. Nici la munca nici acasa nu am timp sa citesc presa si sa mai comentez dar se pare ca angajati de la stat au, timp liber in timpul muncii pe banii nostrii. Pai sa stau sa citesc 4 articole si sa mai comentez pe zi imi ea 2 ore, eu ajung rupta de foame si oboseala fac mancare pun masina de spalat fac temele 1 ora cu aia micii si apoi la culcare, sambata si duminica fac curatenie ies cu aia mici la plimbare , barbatul si el trebuie sa-i acord timp. Mai mai angajatilor publici din sistemul de stat unde se sta si se arde gazul,petardelo si manelistilor voi cand aveti timp sa mai stati pe net si sa cititi si comenta presa, si culmea nesimtiri pe banii nostri.

Elena
19 martie 2014
Ce fac bugetarii

Ce fac bugetarii. Minte odihnita la toti nenorocitii astia...si culmea coincidentei toti sunt bugetari...asa e cand nu esti stresat la locul de munca si nu te intrebi daca luna viitoare iti iei salariul!La toti le doresc sa aiba copii si sa aiba parte de aceeasi experienta ca si amaratele alea care se prostituau!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de gripă și răceală
Pagina a fost generata in 1.0678 secunde