V-ați opera într-un spital privat sau de stat? Iată "oferta" de medici din Constanța

34389
13
V-ați opera într-un spital privat sau de stat? Iată

Articole de la același autor

Aveți nevoie să fiți supus unei intervenții chirurgicale și nu știți încotro să vă îndreptați, către un spital de stat sau unul privat? Pentru a vă veni în sprijin, ziarul "Cuget Liber" a realizat o trecere în revistă a unităților medicale din Constanța unde sunt efectuate operații, medicii care le realizează și care sunt tarifele percepute.

Cine mai operează în spitalele de stat

În cadrul acestui spital efectuează operații: chirurgii generaliști - dr. Mihnea Avram, dr. Octavian Dumitru Unc, dr. Cătălin Grasa, dr. Nicolae Ciufu, dr. Altai Turan Gelal, dr. Cristian Andrei Ionescu, dr. Octavian Marin, dr. Silvia Savin, dr. Paris Stamule, dr. Ion Așchie, dr. Manuela Garciu, dr. Ionuț Eduard Iordache, dr. Mihaela Pundiche, dr. Mihaela Pârvu, dr. Daniel Ovidiu Costea, dr. Răzvan Popescu, dr. Dorel Crăciun, dr. Timurlenc Iusuf, dr. Dan Toldișan; specialist în chirur-

gie vasculară dr. Cristina Voinea; chirurgie pediatrică - dr. Gabriela Georgeta Dascăl, dr. Mioara Georgescu; chirurgie și ortopedie pediatrică - dr. Constantin Tica, dr. Iulian Meșter.

Pentru intervenții chirurgicale, oficial, nu se percep tarife, dacă pacienții sunt asigurați la fondul național de sănătate. E drept, însă, că practica impune ca pacienții să bage ceva în buzunar, fie medicilor, fie asistentelor, totul în funcție de complexitatea intervenției chirurgicale. Per total, spun cei care au trecut pragul spitalului, cu astfel de "atenții" se poate ajunge la 500 de euro și peste.

O alternativă pentru cei doresc să se opereze la stat este Spitalul Militar Constanța, unde efectuează intervenții chirurgicale specialiștii în chirurgie generală dr. George Ștefan, dr. Constantin Ghiță, dr. Laurențiu Minea și dr. Mihai Ivan, medic specialist ortopedie-traumatologie.

Sau, constănțenii se pot îndrepta către Spitalul CFR Constanța, în a cărei secție de chirurgie operează: specialiștii în chirurgie generală - dr. Dorin Oprea, dr. Constantin Pănciulescu, dr. Stelian Paris, dr. Alexandru Ciprian Costea; chirurgie vasculară - dr. Viorel Ispas; ortopedie și traumatologie - dr. Marius Enescu.

Oferta din centrele medicale private

Oferta este diversă și în ceea ce privește unitățile private. Acestea s-au dezvoltat mult în ultimii ani, astfel că în prezent în spitalele private din Constanța sunt efectuate operații dintre cele mai complexe, cu aparatură de ultimă generație, iar recuperarea post-operatorie fiind în condiții hoteliere identice celor din străinătate.

Spitalul Privat MEDSTAR 2000 oferă consultații și operează chirurgii generaliști: dr. Vasile Sârbu (acesta poate fi găsit și la Spitalul Mangalia), dr. Timurlenc Iusuf, dr. Daniel Ovidiu Costea, dr. Mihaela Pundiche, dr. Răzvan Sora, dr. Mihaela Pârvu, dr. Mihnea Avram, dr. Cristina Cristache, dr. Iulian Lupu, dr. Niamani Rafik, dr. Dragoș Băjan, dr. Alexandru Ivanoschi, dr. Raluca Melihov; chirurgie cardiovasculară - dr. Alexandru Vasilescu, dr. Eugen Răchita, dr. Cristina Voinea; chirurgie vasculară - dr. Viorel Ispas; chirurgie și ortopedie pediatrică - dr. Gabriela Dascăl; ortopedie și traumatologie - dr. Marius Enescu, dr. Mugur Silviu Marinescu, dr. Mihai Ivan.

Ovidius Clinical Hospital, spitalul deschis cel mai recent, reunește medicii chirurgi: dr. Ion Așchie, dr. Vladislav Brașoveanu, dr. Nicolae Ciufu, dr. Răzvan Popescu, dr. Paris Stamule, dr. Andrei Cristian Ionescu, dr. Mihnea Avram, dr. Octavian Marin, dr. Florin Botea, dr. Cristina Dan, dr. Iuliana Dogaru, dr. Alina Vîncă, dr. Mihai Hrițcu, dr. Alina Vieru; chirurgie cardiovasculară - dr. Marius Militaru; chirurgie toracică - dr. Radu Matache, dr. Mihaela Pârvu; ortopedie - traumatologie - dr. Eugen Rubeli, dr. Toma Cucu.

Centru medical cu tradiție în Constanța, Medical Analysis este o altă unitate privată unde sunt efectuate intervenții chirurgicale. Iar specialiștii care operează în această clinică sunt: dr. Dumitru Octavian Unc, dr. Aurel Prună, dr. Ionuț Iordache, dr. Kabtour Basem, dr. Ahmed Berro, dr. Irina Nițu și dr. Teodor Ștefan Nițu.

Un alt centru medical constănțean unde sunt efectuate operații este Rocomed; aici consultă și operează chirurgii: dr. Romeo Popescu, dr. Viorel Crângu și dr. Alina Gheorghe.

Cât costă o operație

În cadrul unităților medicale private, intervențiile chirurgicale costă între 1.500 și 10.000 de lei, în funcție de complexitate, dar și existența sau nu a asigurării la fondul național de sănătate. De exemplu, tariful pentru operarea unei hernii de disc este de 2.500 de lei pentru pacienții asigurați și de 3.500 de lei, pentru cei neasigurați. Pe de altă parte, o amputație de rect este între 5.000 de lei, pentru pacienții asigurați, și 6.500 de lei, pentru cei neasigurați, în vreme ce o operație cu ajutorul chirurgiei bariatrice depășește 10.000 de lei pentru pacienții neasigurați.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

hipocrat
11 iunie 2015
Lucruri de neinteles

Asta e reclama mascata sau ce ?,dupa ce s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie,clinicile astea private umbla innebunite dupa clienti ,normal odata ce bolnavul plateste tot iar casa de sanatate nu deconteaza.Mai grav e ca multi din doctorii de la privat lucreaza si la stat,zis lucreaza caci stau acolo o ora -doua restul normal la bani multi mai ales ca frica de DNA e prea mare (ptr uniii altii n-au treaba) ca sa se mai bazeze pe spaga la stat.Doar clienti de afara sa mai vina caci romanul e prea sarac.Apropo chiar daca au luat bani de la banci si se unesc mai muti citi ani le trebuie sa returneze banii la saracia din Romania? Curios!!!

viorel
11 iunie 2015
stima

Neuro chirugie spitalul judetean dl doctor DAvidescu un doctor esceptional si un om de o mare calitate tin sai multumesc si pe aceasta cale viorel enache exista acum datorita acestui medic si om cu totul special .Va multumesc dl doctor Davidescu ca existati dumnezeu sa va dea sanatate si viata lunga.

iRINA
14 iunie 2015
MEDSTAR

mare pacoste a devenit medstarul asta fratilor!! reclama ca reclama, dar chiar pe fata asa ne prostiti? ?? pai materialul asta e despre spitalul de stat sau despre medstar pe care ni-l bagati voi pe gat cu forta???

Milutzu
15 iunie 2015
Medstar

Oh, iRINA, olimpica noastra cu IQ de 160 care a invatat de mic copil ca enuntul unei probleme se citeste intotdeauna in completitudinea sa! Sau nu? Ei bine, in prostia mea, indraznesc ca comentez la ceea ce ai spus si un pic mai mult de asta: 1. Articolul se numeste "V-ați opera într-un spital privat sau de stat? Iată "oferta" de medici din Constanța" si povesteste despre atat despre spitalele de stat cat si despre cele private din Constanta. La capitolul private sunt enumerate si OCH, Medical Analysis si Rocomed. 2. On-topic, da, m-as opera la un spital privat si, sincer, nu-ti doresc sa-ti plimbi batranii tai parinti prin spitalele de stat, cum am facut eu. 3. Ca si constantean ma simt cumva mandru ca alti constanteni au avut initiativa de a incepe o afacere cu resurse locale, asa cum, din cate stiu sunt cel putin Medical Analysis si Medstar, probabil si OCH, fara a astepta la mila unora cu ceva mai multi bani din Bucuresti. 4. Un spital privat are potentialul de a opri migratia cadrelor medicale datorita unui sistem de remuneratie mai prietenos cu valoarea reala a cadrului medical. Cam astea sunt ideile care-mi trec rapid prin cap, dar, cum sunt un idiot, ma simt dator sa-ti dau dreptate: da, esti prostita pe fata si ti se baga ceva pe gat cu forta. In rest, respectele mele oamenilor care sunt in stare sa faca din pasiune si cu constiinciozitate o meserie pe care eu nu as putea-o face, fie aceeasta cea de medic ori gunoier. (Mentionez ca nu sunt cadru medical ori jurnalist, doresc pur si simplu sa vad oamenii devenind in stare sa recunoasca normalitatea).

Răspuns la: MEDSTAR
Adăugat de : iRINA, 14 iunie 2015
mare pacoste a devenit medstarul asta fratilor!! reclama ca reclama, dar chiar pe fata asa ne prostiti? ?? pai materialul asta e despre spitalul de...
ionescu ioana maria
25 decembrie 2016
doctorul Ivan Mihai este cel mai bun doctor

Pe dl dr Ivan Mihai il cunosc din 31 august 1976, dar asistenta Diana Canef este curva, mi-a stricat casnicia.Nu m-a primit la Spitalul Militar din Constanta la sotul meu cand m-am dus la el de 11 ori. Este CURVA SECTIEI DE ORTOPEDIE SI TRAUMATOLOGIE, A SPITALULUI MILITAR DIN CONSTANTA, imi face sotul in tot felul - ca este oligofren, ii fura cheile din buzunar, il buzunareste in lipsa, se baga la toate operatiile lui ortopedice.

ionescu ioana maria
25 decembrie 2016
foarte bun doctor

V-am spus ca dl dr Ivan Mihai este cel mai bun doctor ortoped, dar Diana Canef si cu Carmen Serbanescu - capitan SRI, care face pe doctorita la Spitalul Militar si IOWEMED sunt cu el in masina.Dl dr s-a dus la Bucuresti sa legalizeze ni ste acte si CURVELE sunt dupa el. FERITI-VA DE ASISTENTA CANEF DIANA DE LA TRAUMATOLOGIE - ORTOPEDIE SI DE DR. SERBANESCU-SPITALUL MILITAR CONSTANTATRIFU AUGUSTINA -IOWEMED CONSTANTA.

ionescu ioana maria
25 decembrie 2016
aveti grija ca asistenta Diana Canef isi aduce fratele sau o cunostiinta

Aveti grija ca atunci cand dl dr.Ivan Mihai (cel din fotografie) nu este, asistenta Diana Canef elibereaza retete fara stirea dlui dr si il aduce ori pe fratele ei sau un prieten deghizat aproape ca dl.dr.Ivan cel din imagine. Il cunosc pe dl.dr.Ivan Mihai din 31 august 1976.Este si preot paroh la Biserica Sfantul Ilie Rahova din Bucuresti, este Consilier Cultural.Este un foarte bun doctor.Este elevul domnului profesor Pesamosca,datorita caruia eu azi merg.

ionescu ioana maria
25 decembrie 2016
nu dati bani asistentei Diana Canef

Asistenta de la Ortopedie-Traumatologie cere pacientilor bani , dupa sau inaintea consultatiei la dl.dr.Ivan Mihai (cel din poza), justificand ca este pentru dl dr, dar ii ia ea. Aveti grija. Banii pentru consulatii se platesc doar dlui dr.Ivan Mihai ( cel din fotografie) numai daca este cazul. La dansul se merge cu trimitere de la drul de familie, carte de identitate , adeverinta de venit sau talon de pensie. DOMNUL DOCTOR IVAN MIHAI (CEL DIN POZA ) NU A LUAT NICIODATA BANI DE LA PACIENTI IN TOATE SPITALELE UNDE A LUCRAT IN BUCURESTI.

ionescu ioana maria
26 decembrie 2016
amenintari si teroare

Ura din partea doamnei Maria-Mihaela Tanase a inceput din anul 1992, de cand a locuit la mine in apartamentul de 3 camere din Bucuresti,primindu-o ca nu avea unde sa stea ca era studenta la Teologie. Eu am dat la Teologie in anul 1992, dar in locul meu a intrat ea. A stat la mine pana in 1993, cand mi-a rascolit prin acte si a luat copiile actelor terenului de la Floreasca si a capartamentului de trei camere din Bucuresti, vrand sa ii roage pe sotul ei Balasescu Mihai -Marius ( de care se spune ca a fost omorat de socru lui de la a treia sotie, de fapt de Mihaela Tanase a fost omorat-strans de gat- ea fiind bolnava de schizofrenie) si pe preotul Mihai Hau sa ne dea afara din casa pe mine si pe mama sa ne ia casa, fiindca ei locuiau la Razvad -Dambovita intr-o casa cu curte , unde am fost si era tip vagon, foarte frumoasa, fara canalizare in casa. Au stat si nepotii lui Cerasela Rotaru, Catalin Rotaru. Atat familia lui, nepoatele , nepotii, mama lui, Mihaela Tanase, cat si fosta lui sotie Carmen Irimia , fostul socru ne-au terorizat, amenintat, hartuit la Bucuresti ca am hotarat sa plecam din Bucuresti in Constanta , unde au venit dupa noi si alaturi de ei s-au asociat Liviu Nicolescu din 2002, cand a fost adus din puscarie din Franta - Paris pentru pedofilie si crime( fiindca parintii lui - dr.Nicolescu Nicolae si Maria) nu stiau nimic si doreau sa isi vada copilul inainte sa moara. El a fugit in 1990 in lagarul din Olanda, mintindu-i pe parinti ca are un post foarte mare in Olanda la o banca, in perioada pana in 1990 el a lucrat la ELECTROMAGNETICA Bucuresti si a trebuit sa fuga de acolo de prea multe porcarii facute. Aici in Constanta s-a agatat de Drul Ivan Mihai - Carmen Serbanescu, Maria-Mihaela Tanase(casatorita Balasescu) a venit ca profesoara de engleza, jurnalist si ca asistent medical. Facultatile de limbi straine, drept, jurnalism si de asistent medicali cand le-a facut. Facultatea de Teologie a terminat-o cu 5 trasa de coada, fiindca preotul Mihai Hau este Consilier Cultural. Cele doua familii, matusile, nepotii, nepoatele si mama lui, socrul , soacra , fosta sotie , nepoatele si nepotii de la fosta sotie l-au jignit, umilit si hartuit, l-au umilit spunandu-i "taran sarac, sarantoc", dupa ce socrul lui avea o casa ca in Dallas, lucruri si case, terenuri furate de la taranii de acolo. Aici s-au asociat cu Familia Negoita(Carmen Serbanescu, care din 2007 s-a agatat de el , urmarindu-i gradul, functiile si banii si firmele care sunt ale mele administrate de el; la mine urmaresc la fel. De -asta suntem in Constanta si aici continua hartuirea, amenintarile, teroarea. Elena Tanase este plina de aur furat, mentionez ca varul meu Liviu Nicolescu bea si are datorii la carciumi, iar dl colonel i-a cumparat casa-apartamentul din Aleea Garofitei nr. 8, unde daca nu ma insel dl Alexe Stelian cu firma Alexe Alexe are sediul de proiectare. Dl colonele , desi este hartuit, amenintat, terorizat, ca si mine, cu timp sau fara timp ajutam oamenii, noi doi am semnat pentru Maria-Mihaela Tanase si pentru Liviu Nicolescu care sunt bolnavi psihici-schizofrenie paranoica si dementa, dar va rugam sa ne credeti ca NU MAI SUNTEM DISPUSI SA II MAI APARAM SI NICI SA MAI STAM LA DISTANTA UNUL FATA DE CELALALT. FATA CARE I S-A PUS IN CARCA DLUI COLONEL- STEFANIA, NASCUTA PE 17 OCTOMBRIE 1996, ESTE FATA BIOLOGICA, DAR NELIGITIMA A LUI NEACSU GHEORGHE - PREOT LA O BISERICA DIN PLOIESTI. TOT EU AM INSISTAT CA DL COLONEL SA O TREACA IN ACTE CA FATA LUI, CA SA AIBE UN TATA SI SA NU FIE CONSIDERATA BASTARDA. CEEA CE V-AM SCRIS ACUM SI MAI INAINTE SI TOTUL PANA ACUM SUNT DECLARATII PE PROPRIE RASPUNDERE, CONSIDERATI-LE CA ATARE. ASTA ESTE TOT CALVARUL PE CARE NOI DOI IL TRAIM . SI AICI IN ORAS NEPOTII SI NEPOATELE LUI IL FAC DE RAS. NICIODATA DL COLONEL NU A INGHITI NICI O OBSERVATIE SI NU SI-A PUS OBRAZUL PENTRU NIMENI, DEASEMENI SI EU NU AM INGHITI NICI O OBSERVATIE, DECAT PENTRU EI. VA RUGAM LUATI MASURILE LEGALE CE SE PREVAD SI VEDETI CA PRIN ANUL 2000, DOAMNA MIHAELA TANASE A BATUT SI UN ELEV LA LICEUL MIHAI EMINESCU DIN BUCURESTI, UNDE TOT DL COLONEL CU MIHAI -MARIUS BALASESCU SI-AU PUS OBRAZUL SI M-AM BAGAT SI EU SA O SALVAM SI SA II SALVAM, DAR NU MAI SUNTEM DISPUSI PENTRU ASA CEVA.Lucreaza si in politie si SRI Maria-Mihaela Tanase (casatorita Balasescu; Zamfir Cristina Mihaela, Antonia Mayer,Diana Canef plus numele meu). Cu respect, 26.12.2016 Ionescu Ioana Maria

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6137 secunde