Vă este frig mereu? Care pot fi cauzele

170
Vă este frig mereu? Care pot fi cauzele - frigurosijpg2-1663693943.jpg
În lunile reci, tuturor oamenilor le este frig, dar atunci când nu reușesc deloc să se încălzească, de vină pot fi obiceiurile nesănătoase sau unele afecțiuni. Iată câteva dintre posibilele cauze: faptul că săriţi peste mese poate face ca organismul să conserve energia şi să producă mai puţină căldură, în timp ce somnul insuficient vă face apatici şi mai puţin activi. La acestea se adaugă boala Raynaud, de exemplu, o afecţiune al cărei principal simptom este constricţia (îngustarea) micilor vase de sânge care irigă pielea, încetinind astfel circulaţia.

Simptomul apare, de obicei, ca urmare a expunerii la temperaturi joase ori a unui stres emoţional şi determină albirea sau învineţirea degetelor şi senzaţia de răceală, amorţeală, apoi furnicături şi dureri, mai ales la extremităţi. Anemia poate fi detectată cu ajutorul unei analize simple de sânge şi corectată cu ajutorul unei diete adecvate, iar la nevoie, cu preparate de fier şi vitamine, la indicaţia medicului.

Și problemele hormonale, precum insuficienţa hormonilor tiroidieni, pot duce la apariţia senzaţiei persistente de frig, iar la femei, fluctuaţiile nivelului de estrogen pot fi asociate cu sensibilitate la frig. Totodată, greutatea scăzută a corpului poate arăta că atât masa musculară, cât şi cantitatea de ţesut adipos sunt mici. Muşchii generează căldură, iar stratul de grăsime acţionează ca un izolant, aşa că persoanele slabe, la care aceste mijloace biologice de producere şi conservare a căldurii nu sunt foarte eficiente, pot experimenta adesea senzaţia de frig. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3414 secunde