Alergiile pot duce inclusiv la umflarea buzelor

160
Alergiile pot duce inclusiv la umflarea buzelor - fondbuze1-1663693861.png

Articole de la același autor

Cu toate că buzele umflate nu ar trebui să vă îngrijoreze, ele nu trebuie nici ignorate, pentru că, dacă vă confruntaţi cu o inflamație foarte puternică şi este însoțită de alte simptome sau durează mult timp, este necesară prezentarea la medic. De foarte multe ori, însă, acest gen de probleme pot fi rezolvate foarte simplu acasă, recurgând la folosirea unor comprese reci. Pe de altă parte, sunt situaţii în care este necesară evitarea contactului cu anumiți agenți.

În acelaşi timp, dacă vremea este mai rece, aceasta poate influenţa starea buzelor. De exemplu, prea multă căldură sau frigul excesiv poate duce la apariția buzelor umflate sau crăpate. Acest lucru îi afectează mai mult pe unii oameni, dar în toate cazurile se recomandă menținerea zonei hidratate. Apoi, bubițele pe buze sunt o altă cauză a umflăturilor. Potrivit dr. Carolina Diaconu, de multe ori trec neobservate, dar efectul lor se manifestă sub formă de inflamație. Desigur, nu este neobișnuit ca o persoană să își muște din greșeală buzele, iar în astfel de momente ele se umflă, dar şi când cineva petrece prea mult timp la soare. De fapt, acest lucru provoacă o arsură și unul dintre simptomele sale este inflamația. Astfel de situaţii se petrec şi când beţi ceva prea fierbinte, dar şi când optaţi pentru consumul unor alimente acide sau condimentate, cum sunt lămâia sau ananasul.

De asemenea, substanțele chimice caustice pot duce la umflarea buzelor. De multe ori, oamenii intră în contact cu ele prin substanțe de curățare care stropesc și ajung în zona gurii. Simptomele sunt însoțite de vezicule ce provoacă durere și arsuri. Nu în ultimul rând, alergiile sunt una dintre cele mai frecvente cauze. De pildă, când alergenul este un aliment, inflamația apare, în medie, în două ore. Dacă este un alt agent, cum ar fi un medicament sau o plantă, reacția poate fi văzută mai rapid. Totodată, dacă aveți dificultăți de respirație, trebuie să mergeți la medic. Cea mai frecventă infecție în această zonă este herpesul oral, iar în acest caz, există o leziune cu vezicule mici, o senzație de furnicătură și amorțeală. Bineînţeles, sunt şi situaţii în care doar una dintre buze este inflamată sau starea se datorează unor infecții, cum ar fi candidoza, care duce la umflarea buzelor.

Un mucocel este un nodul care apare în gură și de foarte multe ori provoacă umflarea buzelor. Din păcate, nu poate fi eliminat ușor, deoarece se află în straturile interioare ale pielii. Acesta este rezultatul unui vas de sânge rupt sau al unei lovituri severe. Uneori dispare de la sine, dar poate deveni și cronic. Pe de altă parte, abcesele dentare sau flegmoanele sunt concentrații de puroi, care generează multă durere și inflamație în zona din jur. De precizat că buzele umflate pot fi cauzate și de impetigo, o boală infecțioasă a pielii care provoacă mai multe vezicule pline de lichid. Când acestea se usucă, apare o crustă gălbuie. Oamenii se mai pot confrunta cu starea de buze umflate şi în perioada de adaptare la aparatele ortodontice, mai ales când vine vorba de dispozitivele clasice. Pe scurt, este normal ca la început frecarea acestora de mucoasa bucală să provoace inflamații, afte sau răni. Nu uitaţi nici că buzele umflate pot fi reacția organismului la stres. În mod similar, stările de anxietate accentuează bruxismul sau scrâșnirea involuntară a dinților, iar unul dintre efecte poate fi umflarea buzelor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4356 secunde