Video Video. Alexandru Rafila, anunţul zilei: "Vârful noului val Covid va fi în august! A început o creștere cu 80%"

444
Video. Alexandru Rafila, anunţul zilei:

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine o conferinţă de presă pe tema evoluţiei pandemiei de COVID-19. Acesta spune că numărul cazurilor este într-o continuă creştere, motiv pentru care, în luna august, va fi înregistrat vârful noului val de îmbolnăviri.



De asemenea, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, mai anunță că românii vaccinați nu mai sunt protejați de infectarea cu coronavirus. Rafila spune că infectările sunt în creștere și România se va confrunta cu un nou val de infectări la finele lunii august.

"A început o creștere cu 80% în săptămâna 26 iunie - 3 iulie. Decesele au fost relativ puține e vorba de valori săptămânale. Evoluția din ATI nu pune probleme, dar a crescut numărul de cazuri. Numărul de cazuri internate în secții a crescut mult, mult mai lent. Rata de pozitivitate a crescut a cu 50% față de săptămâna precedenta. Tulpina Omicron este în continuare dominantă, 100% din secvențieri sunt cu Omicron. Nu există dovezi privind o severitate mai mare. Reinfecțiile cu BA5 sunt frecvente inclusiv pentru persoanele care au trecut prin boală cu Omicron. Avem circa 20% reinfecții.

Având în vedere că au trecut șase luni de la valul inițial, chiar și cei vaccinați cu trei doze, e clar că există o eludare a răspunsului imun chiar și la cei vaccinați, așa că estimăm o creștere în curând", a declarat Rafila.




Un număr de 7.726 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în perioada 27 iunie - 3 iulie, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

În ultima săptămână, numărul infectărilor aproape s-a dublat faţă de săptămâna precedentă (20 - 26 iunie), când s-au înregistrat 3.974 de cazuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0552 secunde