Vinul roșu îmbunătățește activitatea cerebrală

402
Vinul roșu îmbunătățește activitatea cerebrală - vinulrosu2-1622829594.jpg

Articole de la același autor

Pe lângă efectele benefice deja cunoscute precum: prevenirea bolilor de inimă, a cancerului, îmbunătățirea capacităților cerebrale și scăderea colesterolului, vinul roșu mai are un efect terapeutic neobișnuit. Cercetătorii americani au descoperit că datorită conținutului de resveratrol, vinul roșu poate preveni și pierderea auzului.

În cadrul unui studiu, s-a descoperit că resveratrolul previne pierderea auzului cauzată de expunerea la zgomote puternice, în cazul șoarecilor.

Pe parcursul acestui studiu, s-a observat că administrându-le rozătoarelor resveratrol, pot fi prevenite declinul mintal și pierderea auzului, susțin specialiștii.

Această descoperire este foarte importantă, având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele peste 60 de ani au probleme cu auzul, din cauza pierderii firișoarelor de păr din urechea internă, ca rezultat al îmbătrânirii. Alte efecte benefice ale vinului roșu: previne cancerul. Se pare că resveratrolul reduce incidența tumorilor și inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Conform unor cercetări, un pahar pe zi de vin roșu reduce la jumătate riscul cancerului de prostată. Apoi, protejează inima, asta pentru că flavonoidele din vinul roșu scad colesterolul rău din sânge, iar resveratrolul împiedică formarea cheagurilor de sânge prevenind apariția problemelor cardiovasculare. Nu în ultimul rând, previne demența, întrucât resveratrolul ajută la formarea de noi neuroni prevenind declinul cognitiv. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0982 secunde