Vă plac produsele de patiserie? Alegeți-le pe cele mai sănătoase!

276
Vă plac produsele de patiserie? Alegeți-le pe cele mai sănătoase! - produseledepatiserie-1622829478.jpg
Patiseriile vă îmbie mereu cu tot felul de produse, care mai de care mai gustoase şi ispititoare, cu un miros îmbietor căruia puţini îi pot rezista. Totuşi, puţini sunt cei care ştiu cât de dăunătoare sunt aceste bunătăţuri.

Făină, zahăr, lapte pudră, sare, drojdie, unt sau margarină, ciocolată plus aditivi, emulgatori şi potenţiatori de aromă sunt ingrediente cu conţinut caloric mare, pline de grăsimi şi glucide şi toate se găsesc în compoziţia unui singur croissant. La ştrudele cu mere sau brânză, de exemplu, compoziţia pare a fi mai sănătoasă, dar în realitate provine din produse de bază de o calitate îndoielnică, precizează doctorulzilei.ro.

Specialiştii spun că, în afară de făina şi zahărul din compoziţie, produsele de patiserie sunt făcute de obicei cu grăsimi vegetale hidrogenate care pe lângă faptul că sunt duşmanii siluetei, pot cauza apariţia bolilor de inimă.

„Majoritatea patiseriilor folosesc margarina pentru prepararea produselor, iar eu nu recomand nimănui să consume margarină nici nepreparată şi mai ales coaptă, cum se găseşte în pateuri, merdenele şi alte produse asemănătoare”, explică medicul nutriţionist Maria Coravu.

Ce este de făcut, însă dacă nu puteţi renunţa definitv, la foietaje? Le puteţi alege pe cele care folosesc unt, în locul margarinei, făina integrală în locul celei albe şi zahăr brun. Totuşi, înainte de toate, moderaţia este regula de bază şi în cazul acestora, pentru că au un conţinut caloric mare şi consumate în exces pot duce la obezitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2467 secunde