Vitamina B5 vă redă frumuseţea şi strălucirea părului

264
Vitamina B5 vă redă frumuseţea şi strălucirea părului - fondpar-1673800139.jpg

Articole de la același autor

Sunt tot mai multe persoanele care se plâng că au probleme cu podoaba capilară. Unora le cade părul, alţii îl au prea uscat şi degradat. Pentru toţi cei care se confruntă cu astfel de situaţii, există soluţii, aşa că nu disperaţi! De exemplu, vitamina B5 oferă o serie de beneficii remarcabile pentru păr, ea putând fi obținută din diverse alimente și prin utilizarea produselor cosmetice.

Oamenii trebuie să ştie că vitamina B5 este extrem de bună pentru păr, fiind una dintre cele mai utilizate componente în șampoane și măști, având în vedere proprietățile sale de hidratare și regenerare. Aceasta este prezentă și în multe alimente al căror consum este benefic organismului uman. Ea este cunoscută și sub numele de acid pantotenic sau pantenol şi se găsește adesea în produsele pentru păr, deoarece greutatea sa moleculară scăzută îi permite să pătrundă adânc în cuticula firului, sporind hidratarea și vitalitatea. Potrivit dr. Ana Maria Ailincăi, vitamina B5 aparține complexului B. Toate aceste vitamine sunt solubile în apă, ceea ce înseamnă că organismul nu le poate stoca. Prin urmare, trebuie luate din exterior în mod regulat pentru a avea o rezervă minimă în organism. Mai mult decât atât, acest nutrient promovează un metabolism optim și influențează creșterea.

„De asemenea, joacă un rol important în producția de hormoni și colesterol. Din păcate, lipsa sa provoacă o mulţime de efecte nedorite, inclusiv căderea părului, unghii casante și erupții cutanate. Drept urmare, nu este ciudat că este folosită în multe produse cosmetice. Dovezile indică faptul că regenerează și revigorează atât pielea, cât și părul. Totodată, vitamina B5 prelungește faza anagenă a diviziunii celulare, ceea ce reprezintă un stimul pentru creșterea părului, oferă luminozitate și previne despicarea vârfurilor. Printre altele, stimulează rădăcina foliculului pilos și redă elasticitatea colagenului care înconjoară acea zonă. Astfel, ajută la prevenirea căderii părului și, de asemenea, ajută la controlul efectelor alopeciei androgenice”, a explicat medicul.

Nu uitaţi nici că această vitamină este asociată și cu controlul sebumului și al mătreții. Deoarece seboreea provoacă inflamarea scalpului, un aport bun de vitamina B5 ajută la prevenirea acestui efect. Rezultatul este prevenirea căderii părului. În plus, vitamina B5 stimulează și îmbunătățește funcționarea glandelor suprarenale, iar acest lucru are un impact important în reducerea stărilor de stres și anxietate. Aceste emoții sunt asociate cu căderea excesivă a părului și apariția timpurie a firelor albe. Un alt beneficiu al acestei vitamine este faptul că favorizează o bună funcționare a ficatului, astfel încât acesta să elimine toxinele fără inconveniente.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3866 secunde