Concurs Vizionarea programelor TV înaintea vârstei de doi ani nu ajută la dezvoltarea intelectuală a copiilor

609

Articole recomandate

Potrivit cercetătorilor americani, vizionarea programelor TV înaintea împlinirii vârstei de doi ani nu îmbunătățește limbajul sau alte abilități cognitive ale copilului.
Un studiu efectuat de specialiștii de la Spitalul de pediatrie din Boston și de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard a reconfirmat opinia pediatrilor care nu recomandă vizionarea programelor de televiziune înaintea vârstei de doi ani și susțin că mediul familial are o mai mare influență asupra dezvoltării copiilor.
Chiar dacă studiul nu a arătat niciun efect benefic asupra dezvoltării cognitive, el nu a demonstrat nici efecte adverse. Cu toate acestea, pediatrii atrag atenția asupra altor efecte negative ale televizorului: risc crescut pentru obezitate, probleme de atenție și scăderea calității somnului.
Cercetătorii au analizat cazurile a 872 de copii, care au fost consultați la naștere, la șase luni și la trei ani, iar mamele au răspuns unor chestionare privind programul de vizionare a programelor TV de către copii, la vârstele de unu-doi ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6202 secunde