Concurs Soluții pentru pielea uscată

590

Articole recomandate

Uscarea pielii este cauzată de frig, soare, produse de igienă agresive sau dezechilibre hormonale. Nu este un fenomen îngrijorător, ci unul care creează neplăceri. Uscarea excesivă a epidermei înseamnă punerea în pericol a elasticității pielii.
Hidratarea este prima etapă de care trebuie să țină cont persoanele care au pielea uscată. Fie iarnă, fie vară, laptele de corp nu ar trebui să lipsească din îngrijirea zilnică.
Pentru ten, crema hidratantă este soluția optimă, pentru că împiedică apa din țesut să se evapore. Crema hidratantă se aplică dimineața și seara, după duș. Atenție! O cremă cu un conținut prea gras poate duce la apariția acneei.
Și gelul de duș poate să determine deshidratarea pielii. Prin urmare, trebuie folosite gelurile de duș care conțin substanțe hidratante: glicerină, acid hialuronic.
De evitat sunt și băile în apă fierbinte pentru că are loc o diluare excesivă a sebumului care protejează pielea. Persoanele cu pielea uscată sunt sfătuite să facă dușuri cu apă călduță.
Aplicarea laptelui de corp și a cremei hidratante este necesară, dar nu suficientă. Pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă, îngrijirea exterioară trebuie completată cu o îngrijire la interior, adecvată. Astfel, consumul de fructe și legume, dar și acizii grași din uleiurile vegetale și peștele gras asigură fermitatea pielii.
Consumul de apă, cel puțin un litru și jumătate pe zi, are rolul de a hidrata la interior, cu efecte vizibile la exterior.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6873 secunde