Vopsește-ți părul natural anul acesta de Crăciun

1254
Vopsește-ți  părul natural anul acesta  de Crăciun - parvopsit-1324487345.jpg
Colorarea părului prin metodele clasice prezintă anumite riscuri pentru sănătatea podoabei capilare. Astfel, firul de păr se subțiază și se degradează, apar vârfurile despicate, căderea părului și calviția, iar părul poate albi prematur. În plus, unii cercetători susțin că anumite substanțe toxice din vopseaua de păr pătrund în organism și ne afectează sănătatea. Din acest motiv, vopsirea părului nu este recomandată femeilor gravide sau persoanelor cu scalp sensibil sau alergic.

Dacă doriți să eliminați aceste riscuri, puteți apela la vopsirea prin metode naturale, chiar dacă intensitatea culorilor va fi mai redusă.

Prin urmare, pentru a deschide culoarea părului spre un blond mai deschis, stoarceți o lămâie mare într-un litru de apă și puneți două linguri rase de oțet. Cu acest amestec se clătește părul în fiecare zi înainte de culcare. Lămâia decolorează, iar oțetul întărește culoarea.

Pentru a vopsi părul în culori închise, este suficientă o cantitate de jumătate de ceașcă cu afine proaspete. Fructele trebuie pisate până se obține o pastă care trebuie aplicată pe părul curat în fiecare seară, până obțineți efectul dorit. Se lasă să acționeze timp de jumătate de oră, apoi se clătește părul doar cu apă. Este recomandată folosirea mănușilor atunci când vopsiți părul.

Și strugurii negri de grădină pot fi utilizați pentru o culoare mai închisă a podoabei capilare. O mână de coji de struguri negri se fierb într-o cantitate egală de apă pentru câteva minute și se lasă la răcit. Părul trebuie clătit seara cu această soluție, se pune un prosop pe cap și se lasă să acționeze pigmentul peste noapte.

Menționăm că aceste metode naturale de vopsire a părului au efect în câteva săptămâni de tratament și este indicată spălarea cu șampon o singură dată pe săptămână în perioada de vopsire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Preparați-vă în casă rețete cosmetice
Marţi, 11 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Mască naturală cu struguri
Pagina a fost generata in 0.2309 secunde