Vreți să vă lăsați de fumat? Campania STOP FUMAT continuă la Constanța

410
Vreți să vă lăsați de fumat? Campania STOP FUMAT continuă la Constanța - cabinettbcverasantemascasomnvera-1357945222.jpg
Prevenția este mult mai ieftină și eficientă pentru menținerea stării de sănătate, decât tratamentul ulterior îmbolnăvirii. De aceea, constăn-țenii sunt sfătuiți de medicii pneumologi să renunțe la fumat, având în vedere că acest viciu este factor de risc pentru numeroase boli. "Sigur, fiecare persoană are dreptul să dispună asupra propriului organism, chiar dacă greșește, greșește pe pielea ei. Acțiunile fiecăruia dintre noi însă nu trebuie să afecteze drepturile, libertățile și starea de sănătate a celor din jur. Fiecare dintre noi are dreptul la un mediu înconjurător sănătos și statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea sănătății publice", a declarat pentru "Cuget Liber" dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog în cadrul Cabinetului Verasante. 


Programul STOP FUMAT con-tinuă, și în 2013, în Constanța, în aceleași condiții de anul trecut: consultația este suportată de pa-cient, iar tratamentul rămâne gratuit. Pentru informații suplimen-tare, constănțenii interesați pot să sune la 0800878673.

"Fumătorii și nefumătorii au dreptul să respire aer curat și în acest sens, țări precum Belgia, Cipru, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituanua, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Spania, Regatul Unit și Bulgaria au introdus o interdicție totală a fumatului în spațiile publice închise. Nu este o măsură împotriva fumătorilor, ci o măsură de protecție pentru toată populația. Până când România nu va pune în aplicare recomandările Consiliului European, boala, teama de îmbolnăvire și scumpirea țigărilor rămân motivele cel mai des invocate de cei care doresc să abandoneze acest viciu", a mai afirmat specialistul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Fumatul este o boală și nu un viciu
Pagina a fost generata in 0.3117 secunde