Zincul previne apariția autismului

617
Zincul previne apariția autismului - zincautism-1320683270.jpg

Articole de la același autor

Zincul ar putea asigura o victorie reală împotriva autismului, sunt de părere câțiva savanți japonezi care au realizat un studiu pe această temă. Rezultatele cercetării arată că suplimentele de zinc pot reduce semnificativ probabilitatea ca un copil să dezvolte autism.

Experții niponi de la laboratorul de cercetare La Belle Vie din Tokyo au analizat probele de păr prelevate de la aproape 2.000 de copii diagnosticați cu autism. În același timp, cercetările au inclus și probe ce au fost prelevate cu regularitate de la nașterea copilului până la vârsta de trei ani. Oamenii de știință au constatat la aproape jumătate din cazuri un deficit grav de zinc. Prin urmare, cercetătorii susțin că lipsa de zinc ar putea fi cauza probabilă a dezvoltării unor anomalii, iar printr-o dietă adecvată, se pot înlătura carențele de acest fel.

Pe de altă parte, unii oameni de știință au criticat acest studiu, pe motiv că experții niponi nu au com-parat concentrația de zinc din părul copiilor diag-nosticați cu autism cu cel din podoaba capilară a copiilor sănătoși, lucru ce ar putea afecta rezultatul studiului echipei de cercetători japonezi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Top 10 cele mai sănătoase alimente
Pagina a fost generata in 0.5639 secunde