12 august, ultima zi pentru plata taxei hoteliere

57

Articole de la același autor

Contribuabilii persoane juridice care încasează taxa hotelieră mai au la dispoziție doar două zile pentru a o vira către bugetul local. Având în vedere că, ultima zi de plată a taxei hoteliere încasate de contribuabilii prin intermediul cărora se realizează cazarea, este data de 10 a lunii în curs, iar luna aceasta este o zi nelucrătoare, termenul scadent se prelungește până la sfârșitul primei zile de lucru următoare. În consecință, termenul scadent va fi prelungit până la data de 12 august 2013.

"Pentru unitățile de cazare amplasate în Constanța și Sat Vacanță, taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei de 1% la valoarea totală a cazării, respectiv pentru întreaga perioadă de ședere, iar pentru cele situate în stațiunea Mamaia, prin aplicarea cotei de 1% la tariful de cazare datorat pentru o singură noapte, indiferent de perioada reală de cazare", precizează directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, Virginia Uzun.

Depunerea peste termen a declarațiilor-decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră, nedepunerea declarațiilor-decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră, nereținerea, potrivit legii, de către plătitorii obligației fiscale, a taxei hoteliere și reținerea și nevărsarea în totalitate de către plătitorii obligației fiscale constituie contravenții.

Formularul tipizat "Declarație decont privind sumele încasate reprezentând taxa hotelieră" poate fi descărcat și de pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea "Persoane Juridice" – "Documente declarare" - "Taxa hotelieră". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8326 secunde