Job-ul, mai râvnit ca aurul

200 de constănțeni șomeri se bat pe un loc de muncă

2269
200 de constănțeni șomeri se bat pe un loc de muncă - df8c505d09cea89ba06650cf8fd33c5a.jpg

Articole de la același autor

În județul Constanța, șomerii nu refuză niciun loc de muncă. Se duc conștiincioși la toate consilierile și cursurile de calificare, își caută activ un loc de muncă și, de multe ori, acceptă job-uri cu calificare mult mai redusă decât cea pe care o au.

Nici nu au încotro având în vedere că, în prezent, în județul nostru figurează 16.498 de șomeri, iar oferta de locuri de muncă este de două sute de ori mai mică.
"Șomerii participă activ la activitatea de consiliere și mediere și solicită cursuri de calificare în diferite meserii. În cazul în care nu avem, la momentul respectiv, cursuri pentru meseria pe care o dorește șomerul, îl consiliem și îl reorientăm către altă meserie, pentru care se organizează cursuri, mai ales că noi calificăm în dome-niile care sunt cele mai căutate în prezent pe piața muncii", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, Gabriela Spătaru.
La ora actuală, la AJOFM sunt în derulare două cursuri de calificare și unul de perfecționare. Un curs de calificare este pentru meseriile de zidar, pietrar, tencuitor, iar al doilea pentru meseriile de zugrav, ipsosar, tapetar și vopsitor. Perfecționare se face în meseria de barman. Cursurile de calificare durează 20 de săptămâni, iar cel de perfecționare două săptămâni. Participă, în total, 75 de șomeri, câte 25 pentru fiecare meserie.
"Șomerul nu trebuie să refuze nejustificat încadrarea pe un loc de muncă și nici participarea la cursuri. Aceste obligații sunt specificate pe toate carnetele de șomer. În cazul în care refuză nejustificat, i se ridică dreptul la indemnizația de șomaj. Motivele întemeiate se referă la subcalificare pentru persoanele cu studii superioare, probleme de sănătate sau participarea șomerului la un curs de formare profesională pe care îl plătește singur. Însă, în general, evităm să se ajungă la astfel de situații. Primul contact cu șomerul este prin aceste departamente de mediere și informare-consiliere", a mai precizat Gabriela Spătaru.

Pentru săptămâna 26 noiembrie - 2 decembrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Locurilor de Muncă din Constanța propune 75 de locuri de muncă. Printre posturile disponibile sunt cele de guvernantă, îngrijire bătrâni la domiciliu, agent de securitate, lucrător comercial, patiser, spălător autovehicule.
La nivel național, sunt înregistrate 8.598 de locuri de muncă, dintre care numai 545 sunt pentru persoane cu studii superioare.
Persoanele care sunt interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa reprezentanților AJOFM Constanța, la sediul din strada Lacului nr. 14, telefon 0241/481.537.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.649 secunde