A fost interzis accesul vizitatorilor în Spitalul Județean Constanța

359
A fost interzis accesul vizitatorilor în Spitalul Județean Constanța - vizitespital6febr-1581012625.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care au rude internate în Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța sunt informați de reprezentanții instituției sanitare că nu vor putea să îi mai viziteze. 


"Având în vedere că numărul cazurilor de gripă este în continuă creștere, vă informăm că, începând de pe 6 februarie, se suspendă vizita aparținătorilor în toate secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Ap. Andrei» Constanța. Măsura a fost luată pentru protejarea pacienților și a personalului angajat", au transmis reprezentanții spitalului. 


Potrivit cadrelor medicale, în perioada 27 ianuarie - 3 februarie, au fost înregistrate 170 de infecții acute ale căilor respiratorii, dintre care 87 la copii, cât și 176 cazuri de pneumonie, dintre care 115 la copii. Din totalul prezentărilor la Urgență, au necesitat internare 75 de pacienți, dintre care 64 copii. 


Cadrele medicale atrag atenția că gripa debutează brusc, cu febră mare și dureri de mușchi și articulații, cu durere de cap și stare generală alterată. 


Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea și răgușeala. Virusurile gripale se transmit de la om la om prin contact direct cu picăturile împrăștiate prin tuse sau strănut sau atunci când picăturile se depun pe mâini sau pe alte suprafețe. Virusul poate fi transferat astfel către alte persoane care își ating apoi zona nasului sau a gurii. 


XXX 
În sezonul gripal, majoritatea deceselor se înregistrează la persoanele în vârstă și/sau la persoanele cu boli cronice și nevaccinate, au arătat cadrele medicale din Spitalul Județean Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5242 secunde