A început marea schimbare la față a Pieței Tomis III

4245
8

Articole de la același autor

De câțiva ani încoace, Piața Tomis III s-a extins văzând cu ochii. Din hala cu tarabe, micii comercianți au ieșit pe trotuar, pe platoul din apropiere, apoi s-au dus și pe aleile din împrejurime, până când au ocupat toată zona.

Rapid și fără vreo opreliște din partea autorităților, Piața Tomis III a devenit un furnicar de vânzători ambulanți, cu marfă întinsă direct pe trotuar, cu tarabe pline de nimicuri, cu hoți de buzunare mișunând de colo-colo și constănțeni în căutare de chilipiruri.

Primăria Constanța este însă hotărâtă să transforme zona și să o redea civilizației. Viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, a anunțat, zilele trecute, că vrea să schimbe fața Pieței Tomis III, în caz contrar va face acolo un parc. Iar lucrătorii au început deja lucrările. Vânzătorii ambulanți au fost evacuați din zonă, au fost aduse materiale de construcții și muncitorii pregătesc deja trotuarele.

"A început deja modernizarea Pieței Tomis III. Se lărgește aleea de circulație și se fac trotuare. Începând cu 15 martie, ne-a fost retrasă o suprafață de teren de 1.583 de metri pătrați din zona pieței, iar comercianții cu tarabe albastre, cu produse de uz casnic, artizanat au fost redislocați. Iar cei cu legume fructe vor fi mutați de către primărie mai jos, spre bulevardul Tomis, în apropiere de Biserica Ca-tolică. De asemenea, tarabele producătorilor cu suprafețe mai mici au fost desființate", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Direcției de Piețe, Târguri și Oboare din cadrul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat Constanța, Ion Ciobanu.

Camere de luat vederi în Piața Tomis III și în Piața Griviței

Potrivit acestuia, vor fi luate și măsuri de securitate în piață. Deja polițiștii locali s-au făcut văzuți în zonă, au evacuat vânzătorii de ocazie și au mai restabilit cât de cât ordinea.

"Suntem în perioada în care elaborăm documentația necesară pentru achiziționarea de sisteme de securitate, cu camere de luat vederi și senzori de mișcare. Acestea vor fi montate în interior, pentru a vizualiza intrările, accesul și bunurile care se găsesc aici", a mai spus Ion Ciobanu.

Aceleași sisteme vor fi implementate și în piața Griviței.

De asemenea, vor fi încheiate contracte noi cu firme de pază pentru a asigura ordinea și protecția în zonele piețelor.

"Avem aproximativ trei - cinci oferte pentru fiecare obiectiv, când vom fi gata, vom analiza ofertele și cele care vor fi cele mai bune din punct de vedere financiar vor fi selectate", a adăugat șeful Direcției de Piețe, Târguri și Oboare Constanța. 

Comentează știrea

europeanu
6 aprilie 2016
puiul pietii

imi dau lacrimile...cand vad atata grija fata de locuitorii orasului...si sunt convins ca nu are nici o legatura cu puiul hotului de mazare,hotul fagadau.

Tomis III
6 aprilie 2016
Tomis III

Doar ELECTORALE . E disperat ca poate pierde mandatul. Ce spagute a luat domnul vice pentru toate aceste asa zise lucrari de modernizare ?

Un Gem de la Bunica
6 aprilie 2016
Cu Alifie de la Mazare

Si o Frectie de la Fagadau inseamna un masaj erotic reusit si orgasm electoral.Nu uitati,comandati acum,Frectie de la Fagadau ! Un miracol,e bun la toate boalele,tine si de foame.

geo
6 aprilie 2016
vesnic nemultumiti

Cand nu se face, ca de ce nu se face treaba, cand se face treaba, ca de ce se face. Pe idioti nu ai cum sa ii multumesti niciodata.

maria
6 aprilie 2016
declaratii Fagadau

Referitor la lucrarile de milioane recent incheiate in Piata Ovidiu declara ca nu l deranjeaza problemele aparute ....surpari in pabaj dale sparte toate acestea dand un aer "de vechi"mai vintige.. Cit de dobitoc poti fii?

maria
6 aprilie 2016
declaratii Fagadau

Referitor la lucrarile de milioane recent incheiate in Piata Ovidiu declara ca nu l deranjeaza problemele aparute ....surpari in pabaj dale sparte toate acestea dand un aer "de vechi"mai vintige.. Cit de dobitoc poti fii?

Alina
6 aprilie 2016
acelasi

Ati curatat tomis 3 si de "tigari,tigari",vandute de ciorile din Henri C?sau pe alea nu le vedeti?pana trec alegerile.ca dupa.sa te tii.se face gigacaloria triplu si altele..

popey marinarul
6 aprilie 2016
campanie electorala

A inceput marea furaciune din banii publici cu schimbarea la fata a pietei din tomis 3

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6187 secunde