Concurs A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival

655
A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival - 4fec0219ffabe5bfbf68b34fe39fd4de.jpg

Articole de la același autor

Oficial, sezonul estival se va deschide pe data de 1 mai 2010. Neoficial, ca în fiecare an, turiștii încep să vină la mare abia prin iunie. Cu toate acestea, autoritățile au demarat deja acțiunea de pregătire a plajelor. Se pare că tinerii care vor alege să petreacă minivacanța de 1 mai pe malul Mării Negre, dar și constănțenii ieșiți la promenadă se vor putea bucura de un nisip curat. Cât despre îmbăierea, primele teste privind calitatea apei vor fi făcute abia cu două săptămâni înainte de deschiderea sezonului estival, cel neoficial.
Până atunci însă, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a început deja să primenească plajele pentru a-și întâmpina turiștii. "În fiecare an în luna martie, instituția noastră demarează lucrările de reabilitare a tuturor suprafețelor de plajă după sezonul rece. Acestea cuprind mai multe etape, atât de igienizare, cât și de colectare a cochiliilor și afânare a nisipului", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al ABADL.
Echipe de muncitori realizează igienizarea manuală a nisipului, pentru îndepărtarea corpurilor străine, lemnoase și fieroase, și adună gunoaiele adunate peste iarnă. Ulterior, deșeurile rezultate sunt transportate la punctele de colectare sau la containere. Tot în această perioadă se demontează gardurile de stuf, instalate la începutul iernii, pentru a proteja împotriva eroziunii eoliene. Apoi se fac lucrări de degajare a depozitelor de nisip din dreptul gardurilor de protecție și nivelarea acestora cu încărcătoare de mare capacitate și lucrări de nivelare a suprafețelor de plajă cu utilaje terasiere. Scoicile aduse de valuri și furtunile puternice din perioada iernii vor fi adunate și transportate, iar mijloacele de transport vor căra depozitele de nisip din zonele cu acumulări în zonele deficitare. Ultima etapă presupune afânarea stratului de nisip și ecologizarea acestuia prin folosirea unor mașini specializate în prelucrarea, afânarea și aerarea stratului de nisip în profunzime.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 19 Martie 2010
Stire din Social : Și noi putem face sport!
Pagina a fost generata in 1.7102 secunde