A început sezonul capturilor accidentale. Primul delfin mort, găsit pe plajă

316
A început sezonul capturilor accidentale. Primul delfin mort, găsit pe plajă - ainceputsezonuldelfinilor-1456241846.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, pe plaja din nordul stațiunii Mamaia a fost identificat primul delfin eșuat, mort. Este vorba despre un afalin din specia Tursiops truncatus ponticus, despre care specialiștii Mare Nostrum sunt de părere că a murit din cauza prinderii accidentale într-o plasă de pescuit.

Exemplarul a fost preluat de dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, pentru efectuarea examenului ne-cropsic. Pentru această procedură a sosit la Constanța o echipă de medici veterinari, condusă de dr. Teodor Soare, profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București.

"Este binecunoscut faptul că, odată prins, la adâncime, în plasele pescărești, delfinul nu mai poate să respire și moare asfixiat mecanic. Tocmai de aceea, Mare Nostrum a implementat proiectul prin care se montează pe aceste plase dispozitive electronice (Pingere sau ADD-uri) de avertizare sonoră a pericolului pentru delfini. Din păcate, mulți dintre pescari sunt încă reticenți la noile metode de îndepărtare a delfinilor de plasele de pescuit și, din când în când, câte un exemplar sănătos și tânăr cade în această capcană", explică Marian Paiu, manager de proiect în cadrul Mare Nostrum.

Potrivit acestuia, organizația continuă și anul acesta lupta pentru salvarea delfinilor din Marea Neagră și derulează programul de Monito-rizare și conservarea delfinilor din Marea Neagră.

"Facem un apel și îi încurajăm pe toți cei care observă delfini, atât în libertate, cât și eșuați, să ne anunțe, pentru a ajunge în timp util sau pentru a le oferi asistență în direcția salvării exemplarelor eșuate vii sau preluarea pentru investigații de laborator a celor morți!", a mai spus Marian Paiu.

Astfel, puteți suna la numerele de telefon 0241.612.422, 0341.407.432 sau 0763.255.731, linie non-stop. De asemenea, puteți trimite fotografii sau filmări însoțite de localizare (GPS sau reper costier) pe adresa de e-mail [email protected] sau [email protected]

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4432 secunde