Din ce în ce mai puțini delfini eșuați pe plajele românești

143

Articole de la același autor

Un delfin a eșuat, zilele trecute, pe plaja din dreptul hotelului REX, din stațiunea Ma-maia. În urma apelului de urgență din partea dispeceratului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Li-toral, echipa Mare Nostrum s-a de-plasat la fața locului și a identificat un exemplar de marsuin (Phocoena phocoenarelicta), un mascul, mort cu cel puțin 48 de ore înainte de găsirea acestuia pe plajă.

"Având în vedere semnele de pe corp, moartea acestuia a survenit, se pare, în urma coliziunii cu pala unei elice de ambarcațiune. Loviturile puternice de stabilopozi și de pietrele întâlnite până la mal au lăsat urme vizibile pe corpul neînsuflețit al delfinului", a declarat Cecilia Pătrăhău, purtătorul de cuvânt al Mare Nostrum.

După analizarea și colectarea probelor, cadavrul a fost transferat spre incinerare. Această eșuare vine după o perioadă de mai bine de o lună de "liniște". Anul acesta, Mare Nostrum a identificat 68 de cetacee eșuate de-a lungul litoralului românesc. În procente, aceasta înseamnă o scădere a numărului de eșuări cu 10 la sută față de anul trecut. "Credem cu tărie că acest lucru se datorează, în principal, eforturilor noastre susținute și neîntrerupte. Dar, toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul partenerilor și, mai ales, voluntarilor Mare Nostrum, cărora dorim să le mulțumim pe aceasta cale. Rezultatele înregistrate până acum ne motivează să continuăm proiectele dedicate delfinilor și să ne dorim să facem mai mult pentru conservarea ecosistemului Mării Neagre", a declarat Marian Paiu, coordonatorul de proiect.

Această activitate face parte din programul intitulat "Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră". Dacă observați un delfin eșuat, puteți anunța la numerele de telefon 0241/612.422 sau 0763/255.731, iar, pe site-ul www.delfini.ro, găsiți formularul online prin intermediul căruia puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Social : Pădurea vine în Oraș!
Pagina a fost generata in 1.0278 secunde